Új látnivalóval büszkélkedhet Balatonfüred, méghozzá nem is akármivel

Kevés olyan szökőkút van a világon, mint Balatonfüred új szökőkútja, ugyanis a kút kialakítása a megszokott kör alakúval szemben ellipszis formájú, és mindemelett feszitett víztükrű, ráadsául nemsokára zenélni is fog.

 

Balatonfüred mindig igyekezett, hogy a városban sok zöld terület legyen kialakítva, nemrég a település egy új parkkal is gazdagodott padokkal, napozóágyakkal. Ide került a különleges kialakítású szökőkút is a Zákonyi sétányra.

A kút kialakítása miatt számít egyedülállónak, ugyanis a megszokott kör alakúval szemben ellipszis formájú, és mindemellett feszített víztükrű. A medencénél lévő rácson távozik el a víz, ami a fúvókákon keresztül kerül oda, ezzel állandó marad a vízszint. Ezenkívül van három, ellipszis formában kialakított fúvókasor, mindegyik külön működik. Emellett elhelyeztek tíz harang alakú vízképet, amelyek a medence szélén láthatók. A szökőkútnál 36 nagy teljesítményű LED-lámpát is beszereltek, amelyek esetében fokozatosan megy át egyik szín a másikba, ezzel több millió színképet lehet előállítani.

A szökőkút reggel tíz órától este fél kilencig működik, és nemsokára zenélni is fog.

 

Balatonfüred az idei télen még egy újabb látványossággal lepi meg az érdeklődőket, ugyanis a téren egy korcsolyapályát is kialakítottak, ami valódi jéggel várja majd a téli sportok szerelmeseit.

 

 

Forrás: veol.hu    Fotó: balatonfured.hu

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló