Új pszichoaktív szereket árultak Tapolcán

A 30 éves férfi és 28 éves párja letartóztatását is kezdeményezte a Tapolcai Rendőrkapitányság – írja a police.hu.

A Tapolcai Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves helyi lakossal és 28 éves párjával szemben. Az ügyben folytatott széleskörű adatgyűjtés eredményeként a tapolcai nyomozók megállapították, hogy a férfi 2022 novemberétől Tapolcán és környékén új pszichoaktív anyagokat értékesített, és az eladásra szánt termékeket társtettesként a barátnője csomagolta össze. Az egyik ilyen eset 2023. március 27-én délután történt, amikor az elkövető az egyik Balaton-parti benzinkúton alufóliába csomagolt zöld növényi anyagmaradványt, illetve egy fecskendőben sárgás színű folyadékot adott el egy nagykanizsai lakosnak.

A helyi rendőrkapitányság munkatársai 2023. április 17-én összehangolt akció keretében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével Tapolcán elfogták mindkét tettest. Ezután előállították, majd őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

A rendőrök a végrehajtott kutatások alkalmával több gramm növényi törmeléket, fehér port, tablettákat, továbbá az értékesítéshez szükséges eszközöket, valamint egy gázriasztó-fegyvert a hozzá tartozó lőszerekkel, illetve a további felderítő munka eredményeként a bűnös tevékenységből származó közel húszmillió forint összegű készpénzt foglaltak le.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészségen mindkét elkövető letartóztatásának indítványozására.Forrás: police.hu

Kapcsolódó

Szombaton egyaránt megdőlt a napi melegrekord és a napi csapadékrekord

Szombaton megdőlt az országos napi melegrekord és a napi csapadékrekord is - közölte a HungaroMet Zrt. a ho
Elolvasom

Nem hívták meg hamburgerre, ezért összeverte a veszprémi gyorsétterem vendégeit

Nem ez volt a férfi első ilyen jellegű bűncselekménye. - - Veszprém belvárosában, az egyik gyorséttere
Elolvasom

Ámokfutót kapcsoltak le Kaposváron

A kalamajka egy fizetetlen tankolással vette kezdetét. - - Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett Kapos
Elolvasom