A tavalyi nagy sikerű TAPASOK ÉJSZAKÁJA után most egy egész hétvégét szentelnek a mediterrán falatoknak, helyi megfogalmazásban:
– Lesz pisztráng kápiával és dióval, gambas pil-pil..
– Libamáj briósban, hátszín cukkini ágyon..
“A mi tapasaink sem nélkülözik a spanyol virtust és fantáziát, ugyanakkor igyekszünk főleg helyi alapanyagokból dolgozni a magyar tenger partján. Ez persze nem azt jelenti, hogy a fogásokat nem érik “tengeri” behatások! A tökéletes balatoni falatok mellé pedig nagyon jól fognak menni a vulkanikus területen termelt tartalmas borok” – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs vezetője a hétvégéről.
HOL?
Résztvevők: Hableány, frissTerasz, Pláne Badacsony borterasz, Bonvino Borbár, Kisfaludy-ház Étterem, Tilia Borvendéglő, Istvándy Birtok és Borműhely, Borbarátok Vendéglő, Tölgyes kúria, Vánkos
HOGYAN?
Gyalog, vonattal, vagy biciklivel?
Bicikli bérlés: (érdemes előre jelentkezni) BestBike 06205670367
Ezeken a helyeken is bérelhetsz: Hotel Bonvino Wine & Spa, Vánkos
MI AZ A GASZTROHEGY?
Ősztől tavaszig havonta tematikus hétvégékkel jelentkező programsorozat, melyben 10 badacsonyi, télen-nyáron nyitva tartó vendéglátóhely – étterem, hotel, borbár – vesz részt. A helyek minden hónapban az adott tematika szerint összeállított gasztro programokkal, a badacsonyi borokhoz illő ételekkel várják a vendégeket. Eddig hal-, vad-, szárnyas-, grillételek, „disznóságok”, vega fogások, illetne „nagymamáink receptjei” kerültek a fókuszba, a 2020 őszén a 3. „évadba” lépő Gasztrohegyen is hasonlókra számíthatunk.
A Gasztrohegy nem egy fine dining esemény, a lényeg az, hogy helyi alapanyagokra épülő fogásokat kóstolhassunk végig, kötetlenül. És hogy megtapasztaljuk, télikabátban is lehet világmegváltó beszélgetéseket folytatni egy pohár bor mellett.
EVENT: https://www.facebook.com/events/3239999426051249/