Füreden indul a szúnyoggyérítés

Holnap napnyugta után földi és légi kémiai irtás veszi kezdetét Balatonfüreden, amennyiben az időjárási körülmények ezt lehetővé teszik. Ellenkező esetben a gyérítés július 1-én vagy 2-án zajlik majd le.

A kormány elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését, melyhez fedezetet is biztosít az önkormányzatoknak. A légi irtásokat június 30-ás 19 órától kezdik meg, és napnyugtáig be is fejezik – számolt be a balatonfured.hu.

A felhasznált Coratrin nevű szúnyogirtó szer, 0,6 l/ha dózisban, veszélyes a méhekre. Amennyiben az időjárás nem alkalmas a szúnyogirtásra, akkor július 1-2. között lesz a permetezés.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken végzik.
A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A légi kémiai kezelés során használt szer kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.


Forrás: hirbalaton.hu

Kapcsolódó

Tematikus napok indulnak a Helikon Kastélyban

Szervezett városnéző sétákat és tematikus napokat indít keszthelyi Helikon Kastélymúzeum. A változatos pro
Elolvasom

A kilencedik nagy zümmögés a Balatonon – Rajtol a Zöldszalag Regatta

A zöld nagyjából ötven árnyalata vonul fel augusztus 21-én a Balaton keleti medencéjében, hiszen nagyjából
Elolvasom

Heller Ágnes emlékparkot avatnak Füreden

Egy év telt el Heller Ágnes halála óta. Az évforduló alkalmából emlékparkot alakítanak ki a filozófus tiszt
Elolvasom