Füreden indul a szúnyoggyérítés

Holnap napnyugta után földi és légi kémiai irtás veszi kezdetét Balatonfüreden, amennyiben az időjárási körülmények ezt lehetővé teszik. Ellenkező esetben a gyérítés július 1-én vagy 2-án zajlik majd le.

A kormány elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését, melyhez fedezetet is biztosít az önkormányzatoknak. A légi irtásokat június 30-ás 19 órától kezdik meg, és napnyugtáig be is fejezik – számolt be a balatonfured.hu.

A felhasznált Coratrin nevű szúnyogirtó szer, 0,6 l/ha dózisban, veszélyes a méhekre. Amennyiben az időjárás nem alkalmas a szúnyogirtásra, akkor július 1-2. között lesz a permetezés.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken végzik.
A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A légi kémiai kezelés során használt szer kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.


Forrás: hirbalaton.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Átadták a Balaton legnagyobb szabadtéri vízicsúszdáját Balatonfenyvesen

Több mint százmillió forintból megújult Balatonfenyves központi szabadstrandján egy 33 éve épült, 18 é
Elolvasom

Szombattól hőségriasztás lép életbe

A következő napokban várható tartós hőség miatt szombattól hőségriasztást adott ki Müller Ce
Elolvasom

Több kilométeres a torlódás az M0-son és az M7-esen is

Több kilométeres torlódás alakult ki péntek délutánra az M0-s autóúton és az M7-es autópályán is - közölte
Elolvasom