Vajon kizárólag esztétikai döntés a szemhéjplasztika?

Vajon kizárólag esztétikai döntés a szemhéjplasztika?

A kor előrehaladtával, ahogy a testünk számos pontján, úgy a szemünk környékén is meglátszik az idő kíméletlen vasfoga. A megereszkedett bőr tipikus jele annak, hogy nem vagyunk már húszévesek.

Ez önmagában nem is probléma, mert olyan emlékek tulajdonosai lehetünk ennyi idősen, ami a fiataloknak még ismeretlen. Egyrészt tehát örömmel fogadjuk a korunkat, másrész viszont mindez bosszantó és kellemetlen helyzeteket is szül.

Viszont az nagyon jellemző kérdés, hogy kizárólag az esztétikai igények oka lehet-e a szemhéjplasztikai beavatkozás. Erre a kérdésre kerestük a választ, amit most meg is osztunk önnel.

Mi is az a szemhéjplasztika?

Az Optimum Szemészet szemhéjplasztika beavatkozását követően a megereszkedett szemhéj újra feszes és esztétikus lehet. A fiatalos tekintet visszanyerhető ezzel az eljárással. Ez lehet pusztán egy esztétikai igény is, hogy újra fiatalosabb külsővel tekinthessünk a világra, de lehet egészségügyileg indokolt is.

Ennek is háromféle típusa létezik. Az egyik lehetőség, a felső szemhéj fiatalítása. A másik változata a szem alatti táskákat veszi célba, hogy a korunk nyoma és a fáradtnak tűnő megjelenésünk tompulhasson. A harmadik esetben pedig a felső szemhéjon és azokon a bizonyos táskákon egyszerre végzik el a beavatkozást.

Mikor indokolt egészségügyi szempontból a szemhéjplasztika?

A szemhéj megereszkedettségének mértéke nagymértékben lehet döntő ebben a kérdésben. Ugyanis előfordulhat az is, hogy ez a lecsüngő bőrfelület annyira a “szemünkbe lóg”, hogy zavaró a látás tekintetében.

Ez okozhat problémát akkor is, ha olvasunk vagy tévét nézünk, így a szabadidőnket is korlátozhatja. Arról nem is beszélve, hogy vezetés közben is nagyon zavaró lehet. Egy egyszerű kirándulás is lehet rémálom így a családdal.

Ebből a szempontból viszont már bátran kijelenthetjük, hogy nem az esztétikai igényünk sarkal minket a műtétre. Sokkal inkább a mindennapok kényelme, és a zavartalan látásunk visszaszerzése a fő szempont. Főleg akkor, ha a szemhéj a szaruhártya felső harmadát is takarja, vagy szemszárazságot okoz.

Hogyan néz ki a műtéti eljárás?

Mindenekelőtt szeretnénk kijelenteni, hogy ez a beavatkozás teljesen fájdalommentes és gyors. A felesleges szemhéj eltávolítása a cél, aminek eredményeképpen az emiatt kialakult kellemetlenségek azonnal megszűnnek.

A helyi érzéstelenítés gondoskodik a fájdalommentes eljárásért, így nem kell ettől tartania. Azonban nagyon fontos tudni, hogy minden esetben egy szakorvosi vizsgálat előzi meg a beavatkozást.

A gyorsasága a műtétnek már ott jelentkezik, hogy nem kell számolni azzal, hogy a benntartózkodás mennyi időt vesz igénybe. A beavatkozás után rövid idővel már távozhat is, ettől függetlenül azonban szükségesek a kontroll vizsgálatok is.

Vegye fel bátran a kapcsolatot az Optimum Szemészet szakorvosaival, mert biztosak vagyunk abban, hogy örömmel segítenek önnek. Legyen a szeme újra a régi, hogy a szabadidejében se zavarhassa semmi, és komolyabb egészségügyi gondot se okozzon a megereszkedett bőr a szem körül.

Kapcsolódó

Meztelenség a filmkockákon – az erotika megjelenése a filmtörténetben

Az első filmes csók még botrányt kavart. Manapság pedig már nem létezhet film nélküle, akkor sem, ha nem ro
Elolvasom

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom

Hogyan kell beállítani a kardántengelyt?

A kardán a legfontosabb alkatrészek közé tartozik minden egyes jármű esetében. A meghajtási rendszer egyik
Elolvasom