Vasvillával vett revansot egy munkahelyéről elbocsátott férfi Somogyban

Vasvillával vett revansot egy munkahelyéről elbocsátott férfi Somogyban

A többszörösen büntetett előéletű férfira akár letöltendő börtönbüntetés is várhat.

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy vasvillát hajított ahhoz az autóhoz, amiben a korábbi munkáltatója mellett további három személy is utazott – írja az ugyeszseg.hu.

A vád szerint az ötvenes éveiben járó férfi már hosszabb ideje dolgozott és lakott a sértett tulajdonát képező Siófokhoz közeli tanyán. Alkoholfogyasztása miatt a munkavégzésében is egyre gyakrabban megjelenő problémák miatt a vádlottat 2022 szeptemberében elbocsátották és távozásra szólították fel. Ennek ellenére a férfi másnap visszatért a tanyára, ahol ittas állapotban szóváltásba keveredett a korábbi főnökével, a vita hevében pedig egy hatágú vasvillát is magához vett.

Ezt a vasvillát az elkövető – az előző napon történt elbocsátása miatti dühéből – nem sokkal később nekidobta annak az autónak, amellyel a volt munkáltatója mellett még hárman közlekedtek a tanya területén. Bár a kocsiban utazók közül senki nem sérült meg, a gépjármű szélvédőjét cserélni kellett, így a vádlott több mint százezer forint kárt is okozott a cselekményével.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő, élet és testi épség elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott korábbi büntetéséből nemrég szabadult férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A vádlott által elhajított vasvilláról a fényképet a nyomozó hatóság készítette.  


Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó

Ma indul a harmadik Holtszezon fesztivál Veszprémben

A nagyszabású rendezvény idén is nívós fellépőket és előadókat sorakoztat fel egy seregnyi helyszínen. - -
Elolvasom

Egy pálos kolostor feltárása kezdődött meg Balatonszemesen

A Balaton északi és déli partján egyaránt megtalálhatóak a pálos rend működésének nyomai. Ezúttal a balaton
Elolvasom

Ma estétől lezárják Balatonalmádi központját a Fidesz frakcióülése miatt

A kormánypárt tagjai ezúttal Balatonalmádiban gyűlnek össze a parlament tavaszi ülésszaka előtt. - - J
Elolvasom