Veszprémi cukrászda lett aranyérmes Luxemburgban

Veszprémi cukrászda lett aranyérmes Luxemburgban

Díszítőcukrászat kategóriában nem akadt legyőzője a veszprémi cukrászda alkotásának a Luxemburgban tartott gasztronómiai világbajnokság döntőjében – olvasható a mindmegette.hu online felületén.

A Kokó Cukrászda díszítőcukrásza, Steierlein-Reichert Míra aranyérmet szerzett a közel másfél méter magas, A brémai muzsikusok című Grimm-mese jellegzetes motívumát ábrázoló alkotásával a négyévenként megrendezett, Luxemburgban tartott Culinary World Cupon. A gasztronómiai világbajnokságra szánt közel másfél méter magas mű hosszú hónapok munkájával készült el, amit két részletben szállítottak a verseny helyszínére.

Míra egyébként elmondta, hogy a témát szabadon választhatták meg, ugyanakkor bizonyos feltételeknek meg kellett felelnie az alkotásoknak. A fiatal cukrásztehetségnek nem ez az első nemzetközi versenye, ám a legjobb eredményét most sikerült elérnie. A témaválasztás kapcsán az is kiderült, hogy az állatábrázolás áll hozzá a legközelebb, így simán adta magát A brémai muzsikusok című mese négy szereplője és a történet jellegzetes tetőpontja, amikor a négy jószág egymás hátára állva néz be a betyárok házába. Míra remekműve egyébként méretében és technikai megvalósításában is jócskán túlnőtt a mezőny többi tagjának a munkáján.Forrás: mindmegette.hu
Fotó: Kokó Cukrászda / Facebook

Kapcsolódó

Csípős reggelek és szélviharos napok elé nézünk

Pénteken beborul az ég, és egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Főként eső, havas eső
Elolvasom

Konfettizápor és pukkanó pezsgős dugók: farsangi képek a 20. század Magyarországáról

A farsangi időszak hivatalosan vízkereszttől hamvazószerdáig tart, így most tulajdonképpen a kellős közepé
Elolvasom

Július 22-én lesz az idei Balaton-átúszás, hamarosan már nevezni is lehet

Február közepétől indul a nevezés a 41. Lidl Balaton-átúszásra, amelyre a jelenlegi forgatókönyv szerint jú
Elolvasom