Balatoni séf nyert Michelin-csillagot

Balatoni séf nyert Michelin-csillagot

Hét fővárosi hely mellett két vidéki étterem is megkapta csütörtökön a legrangosabb gasztronómiai minősítést, a Michelin-csillagot. A tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand Étterem kétcsillagos minősítést kapott. A Balaton vonatkozásában azonban a legnagyobb szenzáció, hogy a balatoni születésű, Veszprémben tanult Kaszás Kornél is kiérdemelte a szakma legrangosabb nemzetközi kitüntetését a Babel Budapest séfjeként.

A tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand Étterem is két csillagos minősítést kapott a Michelin Guide Magyarország csütörtöki díjátadóján, ahol új csillagos helyeket is köszönthetünk, sőt, idén először Zöld csillag minősítéseket is kiosztottak, írja a Dining Guide magazin. Összesen kilenc magyar étterem kapta meg eddig a legrangosabb gasztronómiai minősítést.

A két kétcsillagos, fine dining koncepciójú étterem mellé felsorakoztak új egycsillagos helyek is, valamint abszolút újdonságként zöld csillagot és új, Bib Gourmand minősítést kapott éttermeket is köszönthetünk. Ez utóbbival négy balatoni vendéglátóhelyet is kitüntettek.

Az étteremkalauz anonim inspektorai két Michelin-csillaggal jutalmazták a tatai Platán Gourmet (séf: Pesti István) és a budapesti Stand (Széll Tamás és Szulló Szabina) konyháját – jelentették be a csütörtök esti budapesti díjátadón.

Hét étterem nyert el egy Michelin-csillagot: Esztergomból a 42 (Barna Ádám), Budapestről pedig a Babel (Kaszás Kornél), a Borkonyha (Sárközi Ákos), a Costes (Koppány Levente), az Essencia (Tiago Sabarigo), a Rumour (Rácz Jenő) és a Salt (Tóth Szilárd). Zöld csillag minősítést kapott éttermek: Salt – Budapest, Onyx – Budapest, Graefl Major Kétútköz – Poroszló, Almalomb Étterem – Hosszúhetény.

A csillagos éttermeken kívül az alábbi éttermek kaptak Bib Gourmand minősítést: Anyukám mondta – Encs (Dudás Szabolcs, Dudás Szilárd), Kistücsök Étterem – Balatonszemes (Csapody Balázs), Mór24 – Balatonfüred (Almás Edit, Albrecht Tamás), Bistro Sparhelt – Balatonfüred (Elek Balázs), Macok Bisztró – Eger (Macsinka János), Casa Christa – Balatonszőlős (Forrai Miklós).

A Michelin Guide 1992 óta van jelen Budapest városában, de a Michelin felügyelői már évek óta figyelemmel kísérik az éttermeket az ország minden részében. Csütörtökön bemutatták az első, Magyarország egészére kiterjedő Michelin Guide-kiadványt, amely egyaránt tartalmaz új kulináris és zöld Michelin-csillagos éttermeket, valamint a gourmék felfedezésére váró gyöngyszemeket. A Michelin Guide Hungary első kiadása 62 éttermet ajánl.

A díjátadó ünnepséget itt tudjátok visszanézni:

https://www.facebook.com/events/2016888781839645/

Forrás: telex.hu
Fotó: welovebudapest.com

Kapcsolódó

165 méteres cementfolyás éktelenkedik a védett balatoni patakvölgyben

Az érintett cégnek március 1-éig kellett volna eltávolítania a betontartalmú szennyeződést. - - Fokozo
Elolvasom

Hidegfront és ciklon kavarja fel a tavaszi idillt

Pénteken napos-fátyolfelhős idő várható, de egy hidegfront hatására később záporok alakulhatnak ki, néhol a
Elolvasom

Ma van a Víz Világnapja – miért fontos a tudatos vízhasználat

A Víz Világnapja alkalmából, ma március 22-én fel szeretnénk hívni a figyelmet a tudatos vízhasználat fonto
Elolvasom