Visszavonták a balatonvilágosi vízisport-élménypályára kiadott engedélyt

Visszavonták a balatonvilágosi vízisport-élménypályára kiadott engedélyt

Visszavonta a balatonvilágosi vízisport-élménypályára kiadott létesítési engedélyt a hajózási hatóság – közölte a létesítmény ellen hetek óta tiltakozó Aligai Fürdőegyesület (AFE) közösségi oldalán.

Az elmúlt hetekben egyre több vitát, június 26-án helyi tüntetést váltott ki Balatonvilágoson a vízisport-élménypálya létesítése.

Bukovszki András, az AFE alelnöke, önkormányzati képviselő az MTI-nek elmondta, a képviselő-testület februárban szavazta meg, hogy egy 7 ezer négyzetméternyi területen megvalósuló vízisport-létesítmény szárazföldi kapcsolatához 10 négyzetméternyi területet biztosít a fizetős strandból évi nettó 1,3 millió forintért.

A június közepén pár nap alatt megvalósított, már csak üzemeltetési engedélyre váró létesítmény azonban közel háromszor ekkora területet kerített le, és nem az ígért mély, hanem a sekély vízben, a parttal párhuzamosan, 22 ingatlan előtt korlátozva a vízhasználatot – tette hozzá.

Az éjjel világító, többféle veszélyforrást jelentő, kilátást és településképet zavaró létesítménynek előzetes környezetvédelmi hatástanulmányra is szüksége lett volna a Natura 2000-es területekre vonatkozó jogszabály szerint – jegyezte meg.

A június végi képviselő-testületi ülésén hiába indítványozta három képviselő az önkormányzat beleegyező határozatának újratárgyalását, a polgármester nem tűzte napirendre a kérdést – közölte Bukovszki András.

  A hajózási hatóság azonban a kapott panaszok alapján megállapította, hogy a létesítési-engedélyezési eljárásba szükséges lett volna ügyfélként bevonni több érintettet is, ami nem történt meg – írta.

Az illetékes kormányhivatal saját hatáskörben visszavonta a létesítési engedélyt, a hajózási hatóság az eljárás folytatásáról döntött – áll a bejegyzésben.

“A hatóság az érintett ügyfelek, valamint az ügyféli jogállást igazoló további érintettek nyilatkozatainak mérlegelést követően hozza meg döntését az ügyben” – írta az egyesület.


Forrás: MTI
Fotó: szabadeuropa.hu

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Csonkatorony, Csopak

Csopak települése már önmagában is ikonikus az északi parton járatos ember számára, de a falu gyakorlatilag
Elolvasom

Mutatjuk hol parkolhatsz ingyen Siófokon a szezon alatt is

A régi halászati telek területe idén nyáron is ingyenesen vehető igénybe. - - A város ingyenes parkol
Elolvasom

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak

Végre itt a kánikula, a forróság elől pedig a legjobb, ha vízpartra menekül az ember. Ami pedig még jobb, h
Elolvasom