Vitorlást mentettek az éjszakai Balatonon

Páratlan éberséggel és precíz professzionalitással mentettek ki egy vitorlásversenyen felborult hajót a vízimentők szombaton. A baleset az erős szél miatt következhetett be és a kiemeléssel is várni kellett, amíg az alább nem hagyott.

“Tegnap vitorlásverseny zajlott a Balatonon. Az egyik versenyben lévő, 25-ös T-Jolle típusú hajó megborult és elsüllyedt. A fedélzetéről 4 főt mentettünk ki. Napközben az erős szél miatt az elsüllyedt vitorlás hajót nem tudtuk volna biztonságosan kiemelni, ezért megvártuk az esti órákat, hogy csendesedjen az idő. Két hajónk – a Rupert sürgősségi mentőhajó és a KH – valamint búvárszolgálatunk 2 tagja vett részt a mentésben. A 25-ös T-Jolle nem tőkesúlyos, ami nagyban nehezítette a mentést. Az éjszaka folyamán emelőballonokkal, szivattyúval és nagy türelemmel, károkozás nélkül sikerült kiemelnünk a hajót. Tulajdonosa nagyon boldog volt, hogy épségben kapta vissza vitorlását.
Elhúzódó mentés volt, de a bonyolult feladat ellenére megoldottuk.
Legyen szó akár éjszakai mentésről, vagy komplikált feladatról, minden esetben számíthatnak ránk!” – számolt be a VMSZ a Facebook oldalán.

Kapcsolódó

A Balatonon is folytatódik a szúnyoggyérítési program

650 településen, az egész országban mintegy 130 ezer hektáros területen zajlik jelenleg szúnyoggyérítés, k
Elolvasom

Különleges fényruhát ölt a szigligeti vár augusztus 20-án

A turisztikai látványosságot az államalapítás ünnepén speciális világítás fogja díszíteni. - A nemzeti
Elolvasom

A régi könyvtárból lehet civilház majd Siófokon

Siófok alpolgármestere, Bardócziné dr. Molnár Anita a siófoki civil szervezetek járványhelyzet utáni első
Elolvasom