Zamárdi önkormányzata oltási igazolványhoz kötné a Balaton Soundon bulizást

Zamárdi önkormányzata oltási igazolványhoz kötné a Balaton Soundon bulizást

Zamárdi önkormányzata kizárólag azokat engedné be a szigetes fesztiválra, akik rendelkeznek majd ilyen okmánnyal. A héten elkezdődik az egyezkedési folyamat Zamárdi önkormányzata és a szigetes szervezők között a Balaton Sound megrendezésének feltételeiről.

24.hu pénteken számolt be arról, hogy Zamárdi polgármestere rendkívüli ülésre hívta össze a képviselő-testületet, hogy megvitassák a Sziget Kulturális Menedzseriroda Zrt. ajánlatát. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere az ülést követően közölte, bár a település hosszabb távon a fesztiválok „kivezetése” mellett van, a képviselők támogatták az idei két esemény, a Sound és a Strand Fesztivál megrendezését.

A Soundnak egyelőre nincs végleges időpontja. Amennyiben a járványhelyzet engedi, négy hónap múlva, június végén indulhat a buli, de ha a korlátozó intézkedések fennmaradnak, akkor jövő nyárra csúszik a fesztivál.

A polgármester ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől. Külön kiemelte, hogy a testület az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tenné a rendezvényen.

A testület előfeltételként fogalmazta meg, hogy a fesztivál valamennyi résztvevőjének legyen meg az oltási igazolványa” – jelentette ki Csákovics Gyula.

Mi egyelőre nem látjuk, hogy az oltási igazolvány a fesztiválok szervezésében életképes megoldás lenne” – ezt viszont Kádár Tamás mondta a 24.hu kérdésére. A Sziget Zrt. ügyvezetője úgy fogalmazott, a legutóbbi kormányzati bejelentések nem javítják az esélyeket arra, hogy az idei szezonban bármilyen, akár oltási igazolványos tömegrendezvények létrejöhessenek. A fesztiválok megrendezésével kapcsolatos végső döntést következő hetekben hozza meg a cég, az viszont, hogy mi történjen a Sounddal, a Zamárdival folyó tárgyalások eredményétől is függ.

Az oltási igazolványok kötelezővé tétele számos szervezési problémát okozna a fesztiváloknak, amik közül talán a legfontosabb, hogy jelenleg nem tudni, a 20–30 éves fiatalok egyáltalán megkapják-e nyárig a koronavírus elleni vakcinát.

Kapcsolódó

Augusztusra költözik és magyar produkciókkal jön a VeszprémFest

Az elhúzódó koronavírus járvány miatt a korábban meghirdetetthez képest új időpontban, augusztus 17-21 kö
Elolvasom

Megtartják a Bujtor István Filmfesztivált Balatonszemesen

A szervezők úgy döntöttek, hogy megtartják az idei Bujtor István Filmfesztivált, melyre május 15-ig várják
Elolvasom

Pengeélen táncolnak az idei fesztiválok

A kis és közepes fesztiválok fokozatos nyitását, a jegyárak áfájának 5 százalékra való redukálását illetve
Elolvasom