5 szempont a tuti kanapé vásárlásához

5 szempont a tuti kanapé vásárlásához

A kanapé egy hosszútávú választás a lakásban. Mosógépet háromszor cserélünk, míg még mindig az első kanapét gyűrjük, nem mindegy hát, hogyan választunk. Érdemes ezt az öt szempontot szem előtt tartani, hogy ne fogj mellé.

A kanapék is követik a divatot, mégis hosszútávra választunk, ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen darabbal fogunk együtt élni évekig. Egy új, trendi kanapé választása előtt ezt az öt szempontot tartsuk szem előtt, hogy sokáig örömmel tudjuk használni.

A kanapé kiválasztásánál az elsődleges szempont, hogy mire és hányan fogjuk használni. Nagy a család, sokat jönnek látogatóba a barátok? Érdemes egy nagyobb darabot választani, ami szükség szerint vendégágy funkciót is betölthet.

Sok esetben a lehajtható, vagy kihúzható részek más minőségű matrac résszel készülnek, ezért csak alkalmi jelleggel használhatók alvásra. Ha kicsi a lakás és a kanapé éjszakára állandó fekhelyként kell, hogy szolgáljon, akkor keressünk olyat, ahol a gyártó feltünteti, hogy hosszú távon is be tudja tölteni ezt a szerepet.

Méretezés

A második legfontosabb szempont a méret. Mekkora kanapé fér be és hová, anélkül, hogy a lakás közlekedő felületeit blokkolná? Ez annyit jelent, hogy rendesen ki lehessen nyitni az ajtókat, a helyiségek közötti átjárás útjában ne legyen és az ablakot is meg lehessen közelíteni és a radiátor hőleadását se gátolja.

Kárpit

világos színű kanapé értelemszerűen sérülékenyebb, könnyen meglátszik rajta a folt, ezért ha gyerek vagy kisállat van a lakásban, nem feltétlen ideális. Ilyenkor inkább sötétebb vagy mintás huzatot válasszunk. A minőségi huzatok könnyebben tisztíthatóak, érdemes picit többet rászánni.

A martindale mértékegységben megadott dörzsteszt megmutatja, hogy mennyire kopásálló a huzat. Az általános otthoni felhasználásra szánt kanapéknál ez 10-15 ezer, a nagy igénybevételre szánt daraboknál 30-35 ezer.Minőség

minőségi kanapék keményfa vázra épülnek, nem pozdorja lapra. Választhatunk rugós vagy szivacsos kivitelt. A rugós kivitel már egyre ritkább, mert a szivacsos ülőfelületek olcsóbbak és tartósabbak. Válasszunk inkább egy jó minőségű szivacsos kanapét, mint egy silányabb rugósat, mert rövid úton kényelmetlenné válik.

Design

A design nagyban változik a divattal, de mielőtt elcsábulunk egy most trendi kanapé megvásárlásakor, vegyük figyelembe a lakás többi bútorát és a padlót, falakat is, ha harmonikus otthont szeretnénk, és nem akarunk mindent cserélni az új kanapé miatt.

Kapcsolódó

Hőszivattyúk, a hatékony fűtő- és hűtőrendszerek

A hőszivattyúk jelentik a hűtő- és fűtőrendszerek jelenét és jövőjét. Rendkívül hatékonyan és takarékosan k
Elolvasom

Hogyan forradalmasítja a vonalkódolvasó az adatgyűjtést?

Az elmúlt évtizedekben egyre elterjedtebbé váltak a vonalkódolvasó készülékek, amikkel a munka hatékonysága
Elolvasom

Tippek az előszoba tervezéséhez

Amikor nekilátunk az előszobánk tervezésének, gondoljunk a térre úgy, mint bármely más helyiségre! Ez nem e
Elolvasom