Hat különleges borászat a Balatonon

Hat különleges borászat a Balatonon

Egyre több olyan borászat van a Balatonon, amely nemzetközi szinten is megállja a helyét, sőt, egyre felkapottabbá válnak, és nem csak az italok, hanem maga a helyszín miatt.

A Colore.hu női életmód portál összeszedte cikkében, hova érdemes ellátogatni a Balatonnál. A magazin hat helyet emelt ki, javarészt az északi parton. Az alábbi helyeket javasolták:

frissTerasz, Badacsonytomaj

Főként azoknak ajánlott a badacsonytomaji frissTerasz, akik szeretnek a borkóstolás mellett zenét is hallgatni. Az olaszrizling kínálat varázslatos, a hangulat hamisítatlan badacsonyi, és folyamatosan pezseg az élet.

Káli Kövek Borászat, Köveskál

A köveskáli gasztrofalu közepén található a raklapbútoros Káli Kövek Borászat, ahol a borok kiválóak, de szerencsére ez a hely sem veszi túlzottan komolyan magát, ettől lesz fiatalos, közben pedig közkedvelt. Frizzantéjukat nem érdemes kihagyni, ahogy a chardonnay-t sem.

Kristinus Borbirtok, Kéthely

Ha elegünk van a klasszikus borászatokból, ellátogathatunk a Kristinus Borbirtokra, a hi-tech borászatba, ahol a vendégtértől üvegfallal elválasztva készülnek a borok, és még fine dining finomságokat is kóstolhatunk.

Válibor, Badacsonyörs

A kis badacsonyi borászatban háziasan finom ételeket kóstolhatnak a vendégek, miközben a gyönyörű panorámát nézik, és a híres Budai Zöld bort tesztelik. Eldugott és romantikus helyszín, az év bármelyik szakában jó választás.

További borászatokért és a részletekért kattints a Colore.hu oldalára!

Fotó: canva.com

Kapcsolódó

Zárva tartanak a Független Benzinkutak Szövetségének tagjai augusztus 19-20-án

Nem nyitják ki azokat a benzinkutakat augusztus 19-20-án, melyek a Független Benzinkutak Szövetségéhez (FBS
Elolvasom

Eseménydúsan telik majd az ünnepi hétvége is

Az ünnepi hétvége előtt, csütörtökön robban be a Strand és a XI. Bujtor István Filmfesztivál is. Szinte csa
Elolvasom

Még egész nap elérhető a mobil egészségügyi szűrővizsgálat Gyenesdiáson

Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte c
Elolvasom