5+1 balatoni szálláshely, ahol a télnek is megvan a romantikája

5+1 balatoni szálláshely, ahol a télnek is megvan a romantikája

A belföldi turizmus sosem látott fordulatszámon pörög a járványhelyzet ellenére is. A januárban megszokott holtszezonnak se híre se hamva nincs a vendéglátóipar különböző szektoraiban. Az időjárás ugyan kissé rapszodikus, egyik nap hét ágra süt a nap, máskor 80 km/órás hóvihar tombol, de egy dolog változatlan: a téli Balaton igéző csillogása, amely januárban is egyedülálló romantikával várja a csendesebb időszakban idelátogatókat.

1. WoodParadise, Nagyrada

Meghitt, romantikus hétvégékre és őrült, féktelen partykra a barátokkal egyaránt alkalmas a WoodParadise skandináv típusú házikója, amely a legmodernebb felszereléssel és hatszemélyes prémium jakuzzival várja vendégeit a nagyradai présházak ölelésében eszméletlen kilátással és az északi építészet modern minimalista összkomfortjával.

2. Légli Major, Balatonboglár

Igazi autentikus, népi stílusjegyek kerülnek előtérbe a boglári Légli Major vendégházának esetében. A festői, nyugodt környezetben akár bort is kóstolhatunk, de akár kerámiát is készíthetünk, ha ehhez szottyanna kedvünk. A vadregényes környék pedig rengeteg túraútvonalat, kirándulási lehetőséget tartogat a kalandvágyók számára.

Fotó: legli.hu

3. Mexican Tiny House, Raposka

A Szent György-hegy “szoknyájának” tövében üzemelő Tiny House a szokványos balatoni szállások közül mexikói tematikájával lóg ki elsősorban. Tágas kertjére nyíló kényelmes teraszáról pompás panoráma nyílik a vidékre és a tóra is. Az vibráló, dél-amerikai utánérzést keltő interior design pedig garantáltan különlegessé varázsolja az itt töltött időt.

Fotó: airbnb.hu

4. Balatoni Tölgyesház, Balatonalmádi

A családi hétvégék és a baráti kiruccanások ideális színhelye lehet a Balatoni Tölgyesház Balatonalmádi Káptalanfüred városrészében, a magyar tengertől szinte csak egy köpésre, melyet családi vállalkozásként üzemeltetnek őrizve a múlt értékeit, de hallgatva a modern idők szavára. Terasz és kerti sütögetőhely egyaránt rendelkezésre áll, a téli hideg ellen pedig a nappali cserépkályhája veszi fel a versenyt.

5. Porta Grande, Balatonboglár

A szintén boglári Porta Grande teljesen család- és bababarát kondíciókkal kecsegtet. Az üzemeltető házaspár három fiuk miatt törekedett a több gyermekes családok igényeit kiszolgálni, úgy, hogy persze a romantika se szoruljon háttérbe. A modern kivitelezés korszerű jegyeket ötvöz a vintage és a farmhouse stílusokkal kiegészítve, a legotthonosabb érzést biztosítva a vendégek számára.

+1. Csengőház, Sóly

Relax & Gasztronómia. Kezdi ezzel az egyenes, letisztult felütéssel a Csengőház honlapja. És valóban. A szóban forgó ház a sólyi lankák között, a Bakony monumentális vonulatainak lábánál, de még a hűs balatoni szellő hatótávolságán belül fogadja a kikapcsolódásra vágyókat. Ez a két fantasztikus atmoszféra ér össze a tökéletesen felszerelt és modernizált épületben, ahová belépve az ember óhatatlanul is azonnal zenbe kerül.

Fotó: funzine.hu

Kapcsolódó

Sok helyen drágulnak a strandbelépők is

Múlt héten már volt, hogy 30 fok fölé is kúszott a hőmérő higanyszála és rohamosan közeledik a strandszezon
Elolvasom

Sport, zene és a bor lesznek a hét kulturális alappillérei

Kultúrából ezen a héten sem lesz hiány. Koncertek, színház és előadás egyaránt részeit képezik a palettának
Elolvasom

Letartóztatták a marihuánával kereskedő fiatalokat

A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt tett annak a két Balaton-parti fiatalnak a letartóztatására, akik h
Elolvasom