 
 
	
	
	 

 A jó időt és a rengeteg napfényt szervezetünk szinte már koldusként szomjazta az elmúlt időszakban, így nem is meglepő, hogy remek közérzettel vágtunk neki a szabadtéri sütögetésünknek, melynek helyszínét ezúttal az Aranypart Camping biztosította Siófok illusztris üdülőövezetében. Amíg körbejártuk a kemping hosszan elnyúló, saját partszakaszát, a mobilházak és a lakókocsi parcellák között sétálva a Dirty Dancing jutott eszünkbe, persze sokkal modernebb kivitelben.


Maga a menü sült szalonnából, tarjából és grillezett zöldségekből állt össze. A nehéz húsokat ellensúlyozandó pedig hatalmas adag növényi rosttal készültünk: spárga, paradicsom, paprika, kukorica, cukkini, lila- és vöröshagyma hegyekben, és egy kis vegán grillnyárs is előkerült.  Ennek a tekintélyes mennyiségnek egy részét tárcsán egy részét pedig úgynevezett diszkoszban, parázson készítettük el, ami persze bele is telt egy kis időbe.


A kempingben egyébként extra hangulatos sütögető “sziget” van kialakítva közvetlen vizesblokkal és konyhával, a fedeles fabútorok pedig a nézelődők számára is garantáltan meghozzák a kedvet egy kis grillezéshez vagy bográcsozáshoz.


Mire lakománk előállt már igencsak éhesek lettünk, de kárpótolt bennünket a medence partjáról elénk táruló, hamisítatlan balatoni hangulat és persze az egyszerű, de mégis remekbe szabott gasztro-alkotásunk, amit a biztonság kedvéért azért lefojtottunk egy jégkrémmel a kemping kisboltjából.


Instagram:
Aranypart Camping
Rabbit Chef’s
Balaton.hu