A digitális lehetőségek a könyvelők munkáját is támogatják

A digitális lehetőségek a könyvelők munkáját is támogatják

Ma már egyre több könyvelő nyitott a modern megoldásokra. A digitális lehetőségek ugyanis megkönnyítik az ügyfél és a könyvelő kommunikációját, és így meg lehet szabadulni a felesleges adminisztrációtól.

Még mindig sok könyvelő a papíralapú könyvelést preferálja. A számlák jelentős része papíralapon jut el hozzájuk, annak ellenére, hogy ma már az online számlázó programokban egyszerűen letölthetőek a számlák. Ilyen program például a Billingo átalányadó asszisztens, amely a vállalkozó és a könyvelő munkáját is percekre redukálja. 

Évek óta minden adott az e-számlázáshoz, érdemes kipróbálni

Sajnos arra is van példa, hogy az ügyfél nem szeretné, hogy a könyvelője online hozzáférjen a bizonylataihoz. Pedig ezzel a lehetőséggel elkerülhetőek lennének a hiányzó számlák okozta problémák, továbbá jelentősen megkönnyíthető lenne a könyvelő munkája. Ráadásul még mindig sok papíralapú bizonylatot állítanak ki, annak ellenére, hogy már évek óta minden adott az e-számlázáshoz. Arra érdemes figyelni, hogy a könyvelőnek csak olvasói jogosultsága legyen.

A könyvelési adminisztráció csökkentése érdekében már a készletnyilvántartáshoz is hozzáférhetnek a szakemberek, és le tudják azokat tölteni. Tovább lehetne csökkenteni a könyvelési adminisztrációt a bankszámlatörténet egyeztetésének automatizálásával, a szállítói számlákhoz történő hozzáféréssel.

A könyvelők többsége körülbelül 250-1000 db számlát kezel ügyfelenként havonta

Jellemző, hogy a könyvelőket telefonon keresik meg, és így kérnek időpontot. Nyilván a könyvelők munkája egyszerűsíthető lenne időpontfoglaló rendszer használatával, de ettől még sokan idegenkednek. Ám napról napra egy népszerűbb ez a lehetőség, hiszen így online lehet megrendelni a szolgáltatásaikat.

A könyvelők többsége körülbelül 250-1000 db számlát kezel ügyfelenként havonta. Ez jelentős mennyiség, így a könyvelők nagy része használ automatizálási lehetőségeket ehhez a feladathoz. Ma már a könyvelők kis százaléka végzi el ezt a feladatot manuálisan.

Nem tudják a könyvelők a többletmunka költségét az ügyfeleknél érvényesíteni

Az értékhatár csökkenése nagy hatással volt az áfabevallások elkészítésére. Lényegében nőtt az áfabevallások elkészítésének ideje. Ráadásul a könyvelők sok esetben nem tudják a többletmunka költségét az ügyfeleknél érvényesíteni. A könyvelők esetében hatékonyabbá és zökkenőmentessé lehetne tenni az ügyfélkommunikációt, amely nagymértékben megkönnyítené a könyvelést. Jó választás ehhez például a chat.

A könyvelést támogató rendszereknek köszönhetően gyorsítható és automatizálható a könyvelési anyag átadása, valamint az adatrögzítési folyamat. Ennek köszönhetően a munkafolyamatok sokkal rövidebb idő alatt végezhetőek el, így több idő marad a könyvelőknek a tanácsadói feladatokra és a szakmai tudás naprakészen tartására. Szóval érdemes áttérni az automatizált és papírmentes könyvelésre, hiszen rendkívül egyszerű és kényelmes a könyvelők és a vállalkozók számára egyaránt.

Kapcsolódó

Prosztatarák: kiket érint a leggyakrabban?

Évente közel 4-5000 férfit regisztrálnak rosszindulatú prosztatamegbetegedéssel, többségüket az idősebb kor
Elolvasom

Viseljünk minőségi teljes álarcot a maximális légzésvédelemért!

A munkáltató számára előírt munkavédelmi szabályozás jól körülhatárolja, hogy az egyes munkakörökben milyen
Elolvasom

Milyen védőfelszerelésekre van szükség a biztonságos vezetéshez?

Bár semmihez sem hasonlítható az a szabadságérzet, amit a motorozás nyújt számodra, arról viszont nem szaba
Elolvasom