Miért használj speciális termékeket zsíros hajra?

Miért használj speciális termékeket zsíros hajra?

A haj típusa változatos lehet: létezik normál, száraz, festett, hullámos, szőkített, korpás és zsíros haj is. Ezek függvényében különböző termékek használata ajánlott annak érdekében, hogy kihozd belőle a legtöbbet. Nézzük meg, miket érdemes bevetni a zsíros haj ápolása során!

A zsíros haj okai

Bármilyen típusú hajjal is áldott meg a sors, fontos, hogy a DOUGLAS hajápolásra szolgáló termékei közül a megfelelőt válaszd ki. Ha zsíros hajjal rendelkezel, minden bizonnyal számos kellemetlenséggel szembesülsz nap mint nap. 

A zsíros haj kialakulásához a fokozott faggyútermelés vezet. Jó, ha tudod, hogy ez a leggyakoribb hajtípus. Optimális eredmények a faggyútermelés szabályozásával érhetők el. Sokszor előfordul, hogy a zsírosodás korpásodással is társul, ez pedig már jóval makacsabb. Míg a zsíros érzet megszüntethető gyakori hajmosással, a korpától jóval nehezebb megszabadulni. A korpa tulajdonképpen levált szarulemezek sokasága, amely keveredik a faggyúval és a különböző szennyeződésekkel. 

A fokozott faggyútermelést kiváltó tényezők

A faggyúmirigyek terméke a faggyú, ez egyfajta zsír, amely védelmi szerepet lát el a bőr felszínén. Ha ez a termelés a fejbőrön fokozódik, a haj is zsírossá válik. A fokozódás valamilyen hormonális változás, az anyagcsere-folyamatok zavara, a kor, a helytelen táplálkozási szokások vagy a stressz miatt történik meg. 

Bizonyos foglalkozások képviselői is szembesülhetnek a zsíros haj tulajdonságaival. Az úszók, konyhán dolgozók, erős napsugárzásban tevékenykedők, sportolók vagy futárok, sofőrök gyakran zsíros hajjal rendelkeznek. 

A zsíros haj kezelése professzionális termékekkel

A zsíros haj kezelésére a kíméletes, lágy, gyengéden ápoló termékek a megfelelőek. A jojobaolaj, az avokádóolaj és az aloe vera pozitív hatással vannak a zsíros hajra. Fontos emellett az étkezési szokások megváltoztatása is. Érdemes kerülni a zsíros, túlzottan fűszeres ételeket. 

Ezenkívül életmódbeli változtatásokra is szükség lesz: kerüld a mindennapos hajmosást, a forró levegőnek való kitettséget, vagyis a túl gyakori hajszárítást és hajvasalást. Legalább ennyire káros a túl száraz levegő is, ahogy a cukor, a tejtermékek, az olajban sült ételek és a finomított szénhidrátok is. Ha lehetséges, a hajformázó termékek használatát is szorítsd a minimumra. 

A DOUGLAS kínálatában hajfürdőt, agyagos tisztító sampont, maszkot, hajformázó agyagot és UV- és hővédő sprayt is találhatsz kifejezetten zsíros hajra. Ezek alkalmazása mellett sokat tehetsz a zsíros haj ápolása érdekében azzal is, ha reggel mosol hajat maximum heti 2-3 alkalommal, odafigyelsz az alapos öblítésre, a mosáshoz pedig langyos vizet használsz. Hajbalzsamot ne kenj az egész hajadra, kizárólag a hajvégekre, ezzel is megelőzheted a zsírosodást.

A zsíros haj igen kellemetlen tünetekkel jár, mégis sokan küzdenek vele, ugyanis ez a leggyakoribb hajtípus. Ápolása során érdemes a faggyútermelés normalizálására szorítkozni a megfelelő termékek használatával. 

Kapcsolódó

Jövőre is lesz nyár: így készülj a következő szezonra!

Épp csak beköszöntöttek a hideg hónapok, sokaknak viszont máris a következő nyár lebeg a szeme előtt. Bár a
Elolvasom

A calcaneus sarkantyú megelőzhető!

Nagyon sok ember szenved a calcaneus sarkantyútól, vagyis a sarokcsonton található csontkinövéstől. Ez a fá
Elolvasom

Prosztatarák: kiket érint a leggyakrabban?

Évente közel 4-5000 férfit regisztrálnak rosszindulatú prosztatamegbetegedéssel, többségüket az idősebb kor
Elolvasom