A gyermekkel töltött közös idő alapvetően meghatározza a személyiségfejlődést

Pszichológiai vizsgálatok bizonyítják azt, hogy minél tartalmasabban töltjük el gyermekünkkel a közös időt, annál erősebb kötődést érhetünk el ezáltal. Ráadásul ezek a programok alkalmasak arra, hogy mélyen beépüljenek a személyiségükbe, és később, amikor már felnőttek, kellemes emlékként tekintsenek vissza rá.

Továbbá a saját gyermekeik esetében is törekedni fognak arra, hogy átadják ezeket az értékeket. Nem mindegy tehát az, hogy szülőként a szabadidőnkben mit csinálunk, érdemes bevonni a gyermeket az általunk végzett tevékenységekbe.

A közös programok tárháza

Számtalan gyermekprogram várja a kicsiket, de nem csupán ezek jelentik a közös programot. Az olyan hétköznapi tevékenységek, mint a főzés, a takarítás vagy a szoba dekorálása is remek közös tevékenység. A Meseweb oldalán található dekorációs elemek segítségével a csodás mesekönyv, a Zsolna és az Eozingyár figuráit is megjeleníthetjük a gyerekszoba falain.

De egy egyszerű séta a környéken, nyári fagyizás, téli hógolyózás, megázni az esőben vagy szivárványt látni, mindez nem kerül semmibe, mégis hatalmas élmény a gyermekünk számára.

Kimozdulni vagy nem kimozdulni?

A napi levegőzés jót tesz a fejlődő szervezetnek, ezért célszerű beiktatni minden napra egy könnyű sétát vagy játszóterezést. Azonban az otthonlét sem kell, hogy unalmas legyen, a mesekönyvek ugyanis számtalan izgalmas kalandot kínálnak, ennek átéléséhez pedig ki sem kell mozdulni. A meseolvasás ráadásul erősíti a gyermek és a szülő kapcsolatát, ezért ezt a programot akár minden napra be lehet iktatni.

Nem törvényszerű az, hogy lefekvéskor történjen, hiszen minden gyermek más és más, így az igényeik, napirendjük is különböző. Azok a mesekönyvek, amelyek érdekesek, cselekményesek, teljes mértékben lekötik a kicsik figyelmét. Várszegi Adél: Zsolna és az Eozingyár könyve egyszerre lélegzetelállító, olvasmányos és gyönyörűen illusztrált, ezért mindenképpen érdemes beszerezni.

Mi az előnye annak a könyvnek, ami valóságos helyszíneken játszódik?

Biztos voltál már úgy, hogy annyira beleélted magad egy könyvbe, hogy arra gondoltál, bárcsak te is ott lehetnél, ahol a történet játszódik! Zsolna és az Eozingyár esetében mindez lehetséges! A történet ugyanis a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed ikonikus helyszínein játszódik, ezért hétvégén vagy a nyári szünetben, el is látogathattok ide, és végigjárhatjátok Zsolna, Palibú és a többi szereplő által meglátogatott helyeket!

A gyerekszoba átalakításáról se feledkezzetek el!

Amikor a gyermek megkedvel egy mesét, akkor a mesefigurákat is szívesen látja maga körül. Ismerjük már a kedvenceiket tartalmazó ágyneműt, pólót, zoknit, de akár lakásdekorációs anyagokat is találhatunk különböző mesehősökkel. Nincs ez másként Zsolnáékkal sem, fából készült faldekorációs figurákat szerezhetsz be és díszíthetitek közösen a gyerekszobát.

A szabadidő minél nagyobb részét töltsd együtt a gyermekeddel, így életre szóló élményeket szerezhet és a kapcsolatotok is erősödni fog ezáltal.

Kapcsolódó

Hőszivattyúk, a hatékony fűtő- és hűtőrendszerek

A hőszivattyúk jelentik a hűtő- és fűtőrendszerek jelenét és jövőjét. Rendkívül hatékonyan és takarékosan k
Elolvasom

Hogyan forradalmasítja a vonalkódolvasó az adatgyűjtést?

Az elmúlt évtizedekben egyre elterjedtebbé váltak a vonalkódolvasó készülékek, amikkel a munka hatékonysága
Elolvasom

Tippek az előszoba tervezéséhez

Amikor nekilátunk az előszobánk tervezésének, gondoljunk a térre úgy, mint bármely más helyiségre! Ez nem e
Elolvasom