A hajhullás nem beletörődést, hanem megoldást követel!

A hajhullás nem beletörődést, hanem megoldást követel!

A hajhullás, kopaszodás napjainkban népbetegségnek tekinthető. Mind a nők, mind a férfiak életében feltűnhet felszínre hozva a testi-lelki kellemetlenségeket. Mert a hajszálak látható elvesztése komoly gyászfolyamat, trauma, ami feldolgozást igényel. Viszont a nyugvóponthoz nem a beletörődés, hanem az aktív cselekvés vezet.

Nincsenek véletlenek?

Van, akik szerint nincsenek, mások úgy vélik, vannak, mindenesetre a zseniális minoxidil felfedezésére senki sem számított. Egy kutatás során bukkantak rá, mintegy mellékesen. Ám amire képes az cseppet sem lényegtelen. Ez a molekula ugyanis a vérkeringés serkentésében kimagasló szerepet vállal. A konkrét felületre oldat formájában feljuttatva ott fejti ki pozitív hatásait, ahol azokra a legnagyobb szükség mutatkozik. Nők és férfiak egyaránt sikerrel alkalmazhatják. Nemcsak, hogy csökkentheti a kopaszodás mértékét, akár meg is szüntetheti azt. Időben elkezdve a kezelést preventív hatása kerülhet előtérbe. Tehát mindenképpen érdemes vele közelebbről is megismerkedni, mert garantáltan nem okoz csalódást.

De vajon mi áll a háttérben?

Az egyik leginkább hatásos hajnövesztő technika, ha a lelki indikátorok nem maradnak rejtve. Mert ahogy minden fizikai elváltozásra igaz, a kopaszodás kapcsán is elmondható, hogy valaminek meg kell bújnia a háttérben. Például a rendszeres, már-már krónikus szinten uralkodó stressz nem egyszer hajhulláshoz vezet. A genetikai kiváltók sem zárhatóak ki a képletből, bár többnyire ezekre a legkönnyebb ránézni a szülők, nagyszülők segítségével.

Mindenesetre az biztos, hogy a legütősebb gyógyír, ha a konkrét cselekvés mellé némi „búvármunka” is társul. Ugyanis nem egyszer, ha fény derül a kiváltó okokra, és ha azok végül megszűnnek, akkor szinte elképesztő gyorsasággal változik meg a hajas fejbőr állapota. A szervezet rögtön reagál az átalakulásra. Ami pedig kétségtelenül hangsúlyos, hogy a hajhullással együtt járó zaklatottság, elkeseredettség, sőt félelem érzéseit is célszerű helyre tenni, hogy ez az esemény traumaként ne hagyjon lenyomatot maga után.

Forrás: LightField Studios / Shutterstock.com

Kapcsolódó

Itt egy új munkahely lehetőség gyógytornászoknak Budapesten

Szeretnél egy jól megközelíthető helyen dolgozni gyógytornászként Budapesten? Tisztában vagy a feladataidda
Elolvasom

Napelem telepítés Kecskeméten – Miért éri meg?

A napenergia a XXI. században lassan minden háztartásban fellelhető lesz, hiszen a napelem rendszerek telep
Elolvasom

Fékfolyadékcsere: ezeket tartsuk be, és autónk meghálálja a törődést

Járművünk egyik legfontosabb folyadéka a fékfolyadék, ahogy azonban minden, ez is idővel elhasználódik, cse
Elolvasom