A héten már forog az almádi óriáskerék

Az északi part egyik legsűrűbb pontján, Balatonalmádiban egy új turista attrakciót helyeznek üzembe a héten, méghozzá egy 45 méter átmérőjű óriáskerék formájában.

Az elmúlt években egyre több településen tűntek fel az óriáskerekek, mint turisztikai attrakciók. Jelenleg a Balatonnál Keszthelyen és Siófokon is működik egy-egy óriáskerék. S ezekben a napokban már épül a legújabb szerkezet is, amit a héten birtokba is vehetnek az érdeklődők – írja a mmonline.hu.

A tapasztalatok szerint a hasonló óriáskerekek rengeteg érdeklődőt vonzanak a szomszédos településről is, valamint a közösségi médiás megosztások terén is kedvelt fotótémának számítanak. Ezért is döntöttek úgy Balatonalmádiban, hogy a Wesselényi strand előtti téren helyet biztosítanak a keréknek, amit nem maga a város, hanem egy vállalkozó üzemeltet.

Az almádi óriáskerék a nagyobbak közé tartozik, átmérője 45 méter. Lehetnek már olyanok, akik ültek rajta, ugyanis korábban – tavaly november vége és idén január eleje között – a debreceni Kossuth téren volt felállítva “Debrecen Eye” néven.

Az óriáskerék a nyár végéig marad a Balaton partján, majd a hírek szerint az adventi időszakban ismét visszatér Debrecenbe.

A tapasztalatok szerint a hasonló óriáskerekek rengeteg érdeklődőt vonzanak, valamint a közösségi médiás megosztások terén is kedvelt fotótémának számítanak. Ezért is döntöttek úgy Balatonalmádiban, hogy helyet biztosítanak a szerkezetnek, amit nem maga a város, hanem egy vállalkozó üzemeltet.


Kapcsolódó

Könyvbemutató, flashmob és online programok Zala megyében

Könyvbemutatóval, flashmobbal, virtuális kiállítással és online mesemondó maratonnal ünneplik a magyar kult
Elolvasom

Veszélyesek a kormoránok a balatoni halállományra

Baltikumi vonuló kárókatonák okoznak tetemes károkat a Balatonnál és a környező halastavaknál, óriási étvág
Elolvasom

Csökken a koronavírus koncentráció a veszprémi szennyvízben

A héten mért minták alapján kimondható, hogy a szennyvízben általánosságban véve stagnál a SARS-CoV-2 konc
Elolvasom