A legnagyobb ülőgarnitúrák tisztán tartása

A legnagyobb ülőgarnitúrák tisztán tartása

Ha tágas, nagy hellyel rendelkezik a nappalink, és szeretnénk, hogy egy baráti társaság is körbe tudja ülni a dohányzóasztalt, akkor már van értelme elgondolkodni egy U alakú ülőgarnitúrán. Minden nappalinak a legfőbb éke a kanapé, a szobába belépve ez vonzza azonnal a tekintetet, így nagyon fontos, hogy hónapok, évek elmúltával is ugyanolyan tisztaságú maradjon.

Az U alakú ülőgarnitúra

Vásárlás előtt mindent jó alaposan le kell mérni, akár egy alaprajzot készíteni, hiszen egy U alakú kanapé mellett, ha még más bútorok elhelyezését is tervezzük, bőven kell még hely. Ha mindezzel rendelkezünk, jöhet a kiválasztás. Szerencsénk van, mivel egy U alakú kanapé olyan nagy, hogy tökéletes választás lehet ugyanúgy egy pár vagy egy többfős család részére. Mindenki kényelmesen el tud dőlni, ki tud nyújtózni, nem lesz vita tárgya, hogy ki fér el a tévé előtt.

Mivel olvasáshoz, tévézéshez egyaránt ideális, nem kell külön lábtartót, puffokat vagy foteleket beszereznünk, egy nagy ülőgarnitúra egymaga biztosítja a számunkra szükséges különféle funkciókat. Csak egy dohányzóasztalra van szükségünk, és jöhet a baráti társaság vagy a családi közös filmezés.

Hogyan védjük a nagy ülőgarnitúránkat?

Természetesen bármilyen méretű is, mindig vigyázzunk a kanapénkra, de talán egy picit még jobban oda kell figyelni, hiszen egy U alakú ülőgarnitúrát nem egy évre veszünk, és nem egykönnyen cseréljük le, miután már a nappalink központi dísze lett.

Az ülőgarnitúra tisztítását a kárpitozása dönti el. A legkönnyebb a tisztán tartása a bőr, műbőr és a textilbőr borítású kanapéknak, ezekhez csak egy nedves rongy szükséges, ha rákerült valamilyen szennyeződés. Kisgyermekes vagy kisállatokkal rendelkező családoknak kifejezetten ajánlott, ez a típus a legstrapabíróbb.

Viszont az ilyen borítású kanapékat főképp azoknak célszerű megvásárolni, akik biztosak benne, hogy nem gyakran alszanak a kanapén, hiszen a lepedő állandóan csúszkálni fog rajta.

Ezzel szemben a szövetborítás már sokkal inkább kedvez a rendszeres alvásnak, az ágyazásoknak, és meleg, kényelmes fekvőhelyet biztosít. Tisztítása már körültekintőbb figyelmet igényel, óvni kell mindenféle nedves szennyeződéstől. Javasolt egy ágytakaró beszerzése, amellyel nemcsak a szennyeződésektől, hanem a gyakori használat okozta kopástól is védjük.

A védelem másik formája egy, az alvófelület méretével megegyező fedőmatrac megvásárlása. Ez azért is ajánlatos, mivel az U alakú ülőgarnitúrák kárpitozása nem mosható, így vigyázni kell, ne nagyon izzadjunk bele, és más folyékony anyag se ömöljön rá. A fedőmatrac használatával áthidaljuk ezt a problémát. Alkalmazásuk nagyon praktikus, huzata, matraca is akár mosható egy nagyobb mosógépben. Ha pedig éppen nincs szükség rá valamiért, gyorsan összetekerhető, kis helyen is elfér.

Ha maradt még kérdése, bátran keresse a Nonstop Bútor webáruház munkatársait, ahol számtalan formájú kanapé közül válogathat és ágytakarót, fedőmatracot is választhat hozzá!

Kapcsolódó

Vajon kizárólag esztétikai döntés a szemhéjplasztika?

A kor előrehaladtával, ahogy a testünk számos pontján, úgy a szemünk környékén is meglátszik az idő kímélet
Elolvasom

Meztelenség a filmkockákon – az erotika megjelenése a filmtörténetben

Az első filmes csók még botrányt kavart. Manapság pedig már nem létezhet film nélküle, akkor sem, ha nem ro
Elolvasom

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom