Kinek mi az optimális sarokmagasság?

Kinek mi az optimális sarokmagasság?

Minden nő cipőtárában helyet kap az álomdarab, a magas sarkú. Amint egy férfit megkérdezünk, miben látnák szívesen a nőket, bizonyára elsőre rávágják, hogy egy csinos magas sarkú cipőben. Ez egyáltalán nem meglepő, mivel kiemeli a lábakat, tartást ad a hölgyeknek. 

Azonban ha a nőket kérdezzük arról, hogy mit hordanak szívesen, akkor nem biztos, hogy a csinos cipellő lesz a válaszuk. Sokkal inkább egy kényelmes lábbeli. Amennyiben kényelmetlenül érezzük magunkat a magas sarkúban, akkor valószínűleg nem a lábfejünkhöz illő darabot választottuk. Lássuk, hogyan találjuk el a sarokmagasságot!

Hogyan vásároljunk cipőt?

Amikor cipőt vásárolunk, igazodjunk mindig a lábfej természetes hajlásszögéhez, hiszen ez mutatja meg, hogy milyen magas cipő az ideális. 

Ha sokszor jársz mezítláb a házban, akkor nem kizárt, hogy hozzád a magas sarkú illik a legjobban. 

A lazább bokaízülettel rendelkező emberek számára is előnyös lehet a magasabb sarkú lábbeli. Vannak, akik az “egészségesebb” típust választják, de sok esetben a lapos talp sem ajánlott.

De akkor mi az ideális sarokmagasság? A nőknek általában ez 4 centiméter, a férfiak esetében pedig 2,5 centiméter. Nyilván alkalom esetén tehetünk kivételt. 

A következő pár sorban azt is elmondjuk, hogyan dönthetsz a különféle magasságú lábbelik között. 

Cipővásárlás online

Amennyiben online vásárolunk, akkor jó, ha tudjuk, hogyan mérjük meg a cipő sarkát, ez sokszor meg is van egyébként adva. Na de lássuk, hogy ez hogyan néz ki a gyakorlatban!

Helyezd a cipőt egy egyenes felületre, majd egy vonalzó segítségével mérd meg derékszögben a sima felület, illetve a sarok és a felsőrész összefutása közötti távolságot. Így megkapod a tényleges sarokmagasságot. 

A LifeStyleShop magas sarkú cipői között minden nő megtalálja az ideális darabot, s a leírtak alapján a kiválasztásuk sem lesz nehéz!

Tehát akkor hogyan válasszunk?

Természetesen magas sarkú és magas sarkú között is vannak különbségek. Azonban ha te mégsem tudod eldönteni, melyik lenne kényelmesebb számodra, akkor adunk ehhez tippet! Figyeld meg, ahol a magas sarkú talpa végződik, mert az onnan a sarokig mért távolság lesz a fontos neked! Minél rövidebb ez a terület, annál kényelmetlenebb lesz a cipő. Ilyen esetben ugyanis nagy nyomás nehezedik a lábfejre. 

A LifeStyleShop online cipővilágában mindenféle fazonú és stílusú cipő a kínálat része. Ráadásul, különféle szempontok szerint szűrhetőek is, például méret, ár, márka vagy típus szerint. 

Amennyiben szeretnéd megújítani a tavaszi, nyári cipőtárad, akkor nézz be bátran az ország egyik legigényesebb cipő webáruházába! Itt olyan márkás termékekre lelsz, mint amilyen a Gabor, a Tommy Hilfiger, a Tom Tailor, a Rieker, a Devergo vagy a New Balance.

Hirdetés

Kapcsolódó

Élmények és túrázás kutyával a mesés Karintiában

Ön is előnyben részesíti azokat az úti célokat, ahol szívesen látott a négylábú családtag is? Szívesen kirá
Elolvasom

Hirdetés

Milyen a jó bukósisak?

A bukósisak a legfontosabb biztonsági felszerelés a fej és az agy védelmére vezetés közben. Motorkerékpárra
Elolvasom

Pályázatfigyelés – az aktuális lehetőségek egy helyen

Izgalmas időszak ez az elnyerhető pályázati támogatások tekintetében. Az elmúlt hét évben összesen nem írta
Elolvasom