A panellakások ablakcseréje minden évszakban lehetséges!

A panellakások ablakcseréje minden évszakban lehetséges!

A panellakásokban élők gyakran szembesülnek a rossz ablakok okozta problémákkal, mint például az elégtelen záródás, a kiáramló hő, a huzat, a nyári meleg vagy a pergő festék. Ezt az okozza, hogy ezeknek a nyílászáróknak az ideje már lejárt, és házilagos javításokkal is felesleges bajlódni. Az utólagos ablakszigetelés, az ablakpárnák, a mázolás csak időlegesen fedik el a problémákat, az igazi megoldás minden esetben az ablakcsere.

Mikor érdemes ezt elvégezni? Jó hírünk van, ugyanis gyakorlatilag bármikor, ezért cikkünkben bemutatjuk ennek lépéseit.

Eljött a panel ablakcsere ideje!

A lakótelepek már 50-60 évvel ezelőtt épültek, és látható, hogy mind műszakilag, mind pedig esztétikailag elavultak, ezért nagyon sok esetben már túl is estek egy teljes felújításon. Ha pedig még nem, akkor mindenképpen tegye meg azt, amit a lakóközösség döntése nélkül is megtehet, ez pedig az ablakcsere. A Zsola Ablak Kft. azt ajánlja, hogy az ablakcsere Budapest és környéke esetében is mindenképpen egy előzetes felmérés után történjen, ehhez pedig a megfelelő ablakos szakember kiválasztása elengedhetetlen.

Ha a lakás teljes hőszigetelése még nem történt meg, akkor ne várjon tovább a többi lakóra, cseréltesse ki ablakait, hiszen ezáltal máris sokat tett a komfortérzet növeléséért, ezenkívül pedig lakása értékét is jelentősen megnöveli.

A belső felújítást érdemes elvégeztetni akkor is, ha a későbbiekben értékesíteni kívánja ingatlanát, vagy ha felújítandó állapotban most vásárolta. Akkor is vágjon bele, ha a lakásban már régóta Ön lakik, és nem is tervezi ennek megváltoztatását, hiszen ezáltal szebbé válnak mindennapjai, valamint csökkennek költségei. Arról nem is beszélve, hogy egy esetleges elektromos felújítás akár az életét is biztonságosabbá tehetii.

A belső felújítás egyik legfontosabb lépése az ablakok cseréje, melyhez nem kell kivárnia a jó időt, hiszen bármilyen évszakban nyugodtan elvégezhető.

Hogyan válassza ki a megfelelő ablakos szakembert?

Az interneten, újsághirdetésekben, liftreklámokban számos ablakcsere hirdetéssel találkozhat, ezért nehéz meghozni a megfelelő döntést. Mielőtt azonban elkötelezné magát, érdemes néhány árajánlatot kérnie, hogy a legjobb szakembert tudja kiválasztani. Na de honnan tudhatja, hogy jó szakemberrel van-e dolga?

  • A jó szakember ragaszkodik a személyes felméréshez, és ezt ingyenesen végzi.
  • Alaposan megnézi a helyszínt, és javaslatokat tesz a beépítést illetően.
  • Többféle ablakmárkát forgalmaz, és igyekszik a helyszínhez és megrendelőhöz legjobban illő brandet ajánlani.
  • Tartja a határidőket.
  • Az ablak beépítését követő kisebb kőműves munkákat is elvégzi.

Mennyi időt vesz igénybe a folyamat?

A panel ablakcsere a megfelelő előkészítési munkálatok után csupán egyetlen nap alatt lezajlik, ezért eshet az eső, a hó, fújhat a szél, ez semmiféle akadályt nem képez a művelet előtt. Csupán egy döntésre van szükség Öntől, valamint egy kiváló szakemberre, és lakása máris megújulva néz a jövő elé, komfortot, biztonságot nyújtva az Ön számára. Felejtse el a huzatot, az utca fűtését, és változtasson!

Kapcsolódó

Prosztatarák: kiket érint a leggyakrabban?

Évente közel 4-5000 férfit regisztrálnak rosszindulatú prosztatamegbetegedéssel, többségüket az idősebb kor
Elolvasom

Viseljünk minőségi teljes álarcot a maximális légzésvédelemért!

A munkáltató számára előírt munkavédelmi szabályozás jól körülhatárolja, hogy az egyes munkakörökben milyen
Elolvasom

Milyen védőfelszerelésekre van szükség a biztonságos vezetéshez?

Bár semmihez sem hasonlítható az a szabadságérzet, amit a motorozás nyújt számodra, arról viszont nem szaba
Elolvasom