A Pannon Egyetem lesz a 36. OTDK FiFöMa házigazdája

A 36. OTDK 2023-ban 16 tudományterületi szekcióban kerül megrendezésre. A Fizika, Földtudományok és Matematika (FiFöMa) szekció megrendezését a Pannon Egyetem három kara (Mérnöki Kar, Gazdaságtudományi Kar és Műszaki Informatikai Kar) vállalta.

A rendezvényre 2023. április 11-13. között Veszprémben kerül sor. A szekció keretein belül a fizika, a földtudományok és a matematika szakterületeihez és ezek környezettudományi, módszertani és műszaki kapcsolataihoz tartozó tudományos igényű, erre a célra készített pályamunkák mutathatók be. A rendezvényen több mint 300 hallgató mutatja be pályaműveit és munkájukat 120 oktató, kutató értékeli.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) rendezvény célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos diákköri tevékenységet és támogassa a tehetséges hallgatókat. A fórumon való részvétel segíti a kutatómunkában való további elmélyülést, ösztönzi a doktori képzésekre történő jelentkezést.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, és a 36. OTDK FiFöMa Szekció ügyvezető elnöke elmondta, az intézmény kiemelt missziós küldetésének tekinti a természettudományok és a matematika társadalmi presztízsének növelését. “A hazai felsőoktatásban a fenntarthatóság zászlóshajójaként szolgáló kutatóegyetemként meggyőződésünk, hogy a világ sokasodó problémáinak megoldásához csak a fizikai valósághoz kapcsolódás képességével bíró diplomás szakemberek számának jelentős gyarapításán keresztül vezethet út. Az Európa Kulturális Fővárosa program reflektorfényében idén örömmel adunk helyet és kiemelt figyelmet az Országos Tudományos Diákköri Konferencia fizika, földrajz és matematika szekciójának, ami több mint fél évszázada e nemes célok megvalósításán fáradozik. Bízom benne, hogy e nagyszabású seregszemle sok tehetséges fiatalt fog tudni a virtuális és alternatív valóságok világából a Földre visszahozni” – emelte ki Gelencsér András akadémikus, a Pannon Egyetem rektora.

Weiszburg Tamás, egyetemi tanár, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, a TDK-nak nagy hagyománya van már hazánkban. “Generációkon átívelő kutatási munkáról, és rendkívüli lehetőségekről beszélünk, amikor TDK-ról esik szó. Ez fantasztikus érték, és kicsit reflektál a magyar felsőoktatásra, hiszen olyan kulcsszavak határoznak meg bennünket, mint az innováció, hatékonyság, kreativitás”. Weiszburg Tamás hozzátette, nagy öröm, hogy éppen Veszprémben, Európa Kulturális Fővárosában találkozhatnak a diákok idén.

Horváth Ákos egyetemi docens, a Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció Szakmai Bizottságának elnöke kiemelte, a FiFöMa szekció számára a tudomány, a kultúra és a sport is kiemelten fontos, emiatt a Veszprémbe érkező vendégek az EKF programokon, illetve sporteseményeken is részt fognak venni a verseny alatt.Kapcsolódó

Kicsiknek és nagyoknak, déltől napnyugtáig – idén is jön a Szent György-hegy Matiné

Sokak kedvence lett az elmúlt években a Szent György-hegy HAJNALIG kistestvére, a szeptember eleji Szent Gy
Elolvasom

Balatoni kempingezőket, fesztiválozókat fosztott ki egy román férfi

Kempingekben és fesztiválokon sátorban alvó magyar és külföldi állampolgárok értékeit lopta el az a román
Elolvasom

Átadták Balatonudvari megújult csónakkikötőjét

Átadták pénteken Balatonudvari csónakkikötőjét, amely mintegy 100 millió forint ráfordítással újult meg. -
Elolvasom