Adunk néhány praktikus tippet a tikkasztó nyári napok italválasztásához

Végre megérkezett a hamisítatlan nyári időszak, amikor a jól megérdemelt pihenéshez kellemes alkoholos italok is dukálnak. Ennek kapcsán szeretnénk rámutatni az ilyenkor igazán nyerőnek számító italkülönlegességekre.

Úgyhogy ez a cikk egyfajta rögtönzött ajánlóval érhet fel. Készüljünk akár koktélpartyra, egy szimpla nyáresti baráti beszélgetésre vagy hajnalig tartó pörgésre, itt minden bizonnyal megtaláljuk az alkalomhoz leginkább illő italokat.

Brockmans Gin a hamisítatlan nyári koktélpartykhoz

Kétségtelen, hogy a fülledt nyári estéket majdhogynem képtelenség elképzelni hangulatos koktélpartyk nélkül. Ezekhez az alkalmakhoz pedig a Brockmans, vagyis a kristálytiszta, komplex ízvilágot képviselő gin remekül passzolhat.

Merthogy ez a gin toszkán borókabogyóval, korianderrel, szederrel, áfonyával, gyömbérrel és narancsos zamatokkal bolondítja meg a szerencsés kóstolóját, fantasztikus élményt kínálva ezáltal.

A Writers’ Tears Double Oak whisky pompásan passzolhat a nyáresti beszélgetések hangulatához

Ha nyáresti programokról van szó, akkor a hangos bulik helyett néha a kellemes, csendes baráti beszélgetések eshetnek jobban. Ezen nosztalgiázások és sztorizások alkalmával pedig kellemesebb lehet múlatni az időt egy-egy Writers’ Tears Double Oak whiskyvel a poharakban.

A vaníliás, fahéjas és fűszeres árnyalatok ugyanis könnyed kísérői lehetnek a beszélgetéseknek, mesteri zamatokkal megajándékozva az ízlelőbimbókat.

Ha calvadosra szomjazunk, a Chateau De Breuil Sauternes Cask Finish lehet a nyerő

Merthogy a francia alma lédús zamata elképesztő összhatást képes kölcsönözni ennek a hamisítatlan nyári italkülönlegességnek. Ráadásul sikerült megbolondítani a Sauternes hordós érlelés gyümölcsös hatásával, kellemes édes aromákat kölcsönözve a Chateau De Breuil alap karakterének.

A kellemes nyaralás ideje alatt World’s End Falernum rumot is bátran fogyaszthatunk

Meglehet, hogy idén nyáron nem feltétlenül tudunk elrepülni a karibi szigetvilág egy-egy fehér homokos strandjára. Viszont az iDrinks-nél is elérhető rumot fogyasztva néhány korty erejéig úgy érezhetjük, mintha tényleg ott lennénk.

Köszönhetően a falernum és a jellegzetes karibi szirup varázslatos összhatásának. Ráadásul az öt éven át whiskyhordóban érlelt Falernumot kortyolva a mandula, a gyömbér és a chili is egyaránt hatást gyakorolhat ránk és a hangulatunkra.

Puntacana Tesoro a csodás karibi hangulat szellemében

Prémiumminőséget képviselő rumról van szó, egyenesen a Dominikai Köztársaságból. A dark rumnak számító Puntacana Tesoro nem kevesebb mint 15 évig tartó hordós érlelés után kerülhet a poharunkba, felejthetetlen élményt kölcsönözve ezáltal egy-egy nyáresti könnyebb estéhez, partyhoz és baráti találkozóhoz.

Kapcsolódó

Az alkoholfüggőség a fiatalokat sem kíméli

Az a tény talán senkit sem lep meg, hogy hazánkban is rengetegen küzdenek alkoholproblémákkal. Az viszont m
Elolvasom

Puhaság és stílus a fürdőszobában

A fürdőszobai textilek nemcsak hasznosak, de nagyszerű módot is adnak arra, hogy puha, meleg hatást kölcsön
Elolvasom

Mi az a KHR, és milyen adatok szerepelnek benne?

A Központi Hitelinformációs Rendszer (röviden: KHR) gyakorlatilag a korábbi BAR lista utódja. Ezen a listán
Elolvasom