Félsz beülni a volán mögé? Segítünk a félelmeid feloldásában!

Félsz beülni a volán mögé? Segítünk a félelmeid feloldásában!

Ha jelenleg még félsz akár még az autóvezetés puszta gondolatától is, ez a bejegyzés segíthet túllendülni ezen a nem éppen ideális állapoton. A cikkben ugyanis összegyűjtöttünk mindent, amire szükséged lehet a félelmek elhagyásához.

Lesz szó a pszichológusok által javasolt tippekről és tanácsokról, a félelem konkretizálásának az erejéről, emellett pedig az autós oktató szerepéről is a félelem eredményes kezelésének érdekében.

Mit mond a pszichológus az autóvezetéssel szembeni félelmekről?

A legtöbb szakember egyöntetű álláspontja szerint normális dolog félelmet érezni az autóvezetéssel szemben. Szóval, attól még a világon semmiféle gond nincs veled, ha tartasz némileg beülni a volán mögé.

Olyannyira hétköznapi jelenségről van szó, hogy sokszor a több éve jogosítvánnyal rendelkezőknek is meg kell vele küzdeni. Persze a bátorság egyébként sem ott kezdődik, hogy nem félsz semmitől. A kulcskérdés sokkal inkább az, hogyan is lendülsz túl a vezetéssel szembeni félelmeiden.

Ha pusztán ennyit csinálsz, már attól sokkal könnyebb lesz a helyzeted

Tudod, hogy mi a legrémisztőbb magában a félelemben? Ha jobban belegondolsz, akkor nem nehéz kitalálnod a választ. Mindig a bizonytalanság, az ismeretlen, a váratlan dolgok lehetősége az, amitől rendszerint nyugtalanná válunk.

Úgyhogy elsőként ezt a bizonytalanságot kell szép módszeresen magad alá gyűrni. Van is egy olyan praktikus módszer, amivel megteheted ebbe az irányba a legelső lépést. Nincs más dolgod, mint hangosan kimondani vagy papírra írni a félelmed tárgyát.

Akár a többi közlekedőtől, az autó kezelésétől vagy a nehéz kezdéstől tartasz, egyszerűen csak nevezd meg hangosan. Furcsa módon ahogy ezt megteszed, máris könnyebbé válik a dolog. Persze ezt is lehet még fokozni, hogy minél hamarabb magad mögött tudd hagyni az autóvezetéssel szemben érzett félelmeid.

Válassz megfelelő oktatót, aki segít túllendülni a vezetéssel szemben érzett félelmeiden

Egy valóban empatikus, segítőkész és jófej autós oktató rengeteg olyan tanulónak segített már, akik kisebb vagy nagyobb mértékben féltek az autóvezetéstől. Neked tehát nincs más dolgod, mint egy ilyen típusú személynél elkezdeni a gyakorlati órákat. Illetve sokat számít az olyan autósiskola is, mint a tanulóbarát LikeDrive autósiskola.

Nyugodtan mondd el már az autós oktató keresésénél, hogy a félelem bizony ott van benned. Ezért szeretnéd, hogy egy, az ilyen helyzeteket jól kezelő oktatónál kezdhess hozzá a vezetés gyakorlatban történő elsajátításának.

Amennyiben sikerül a hozzád passzoló oktatóval elkezdeni a közös munkát, az önmagában óriási lökést adhat. Így kedvező esélyed nyílhat arra, hogy végre magad mögött tudd hagyni az autóvezetés kapcsán érzett félelmeid. Ha pedig ezt a fajta pontot sikerül elérni, onnantól tényleg ráérezhetsz a vezetés valódi szépségére, ami elképesztően felszabadító érzés.

Kapcsolódó

Az alkoholfüggőség a fiatalokat sem kíméli

Az a tény talán senkit sem lep meg, hogy hazánkban is rengetegen küzdenek alkoholproblémákkal. Az viszont m
Elolvasom

Puhaság és stílus a fürdőszobában

A fürdőszobai textilek nemcsak hasznosak, de nagyszerű módot is adnak arra, hogy puha, meleg hatást kölcsön
Elolvasom

Mi az a KHR, és milyen adatok szerepelnek benne?

A Központi Hitelinformációs Rendszer (röviden: KHR) gyakorlatilag a korábbi BAR lista utódja. Ezen a listán
Elolvasom