Félsz beülni a volán mögé? Segítünk a félelmeid feloldásában!

Félsz beülni a volán mögé? Segítünk a félelmeid feloldásában!

Ha jelenleg még félsz akár még az autóvezetés puszta gondolatától is, ez a bejegyzés segíthet túllendülni ezen a nem éppen ideális állapoton. A cikkben ugyanis összegyűjtöttünk mindent, amire szükséged lehet a félelmek elhagyásához.

Lesz szó a pszichológusok által javasolt tippekről és tanácsokról, a félelem konkretizálásának az erejéről, emellett pedig az autós oktató szerepéről is a félelem eredményes kezelésének érdekében.

Mit mond a pszichológus az autóvezetéssel szembeni félelmekről?

A legtöbb szakember egyöntetű álláspontja szerint normális dolog félelmet érezni az autóvezetéssel szemben. Szóval, attól még a világon semmiféle gond nincs veled, ha tartasz némileg beülni a volán mögé.

Olyannyira hétköznapi jelenségről van szó, hogy sokszor a több éve jogosítvánnyal rendelkezőknek is meg kell vele küzdeni. Persze a bátorság egyébként sem ott kezdődik, hogy nem félsz semmitől. A kulcskérdés sokkal inkább az, hogyan is lendülsz túl a vezetéssel szembeni félelmeiden.

Ha pusztán ennyit csinálsz, már attól sokkal könnyebb lesz a helyzeted

Tudod, hogy mi a legrémisztőbb magában a félelemben? Ha jobban belegondolsz, akkor nem nehéz kitalálnod a választ. Mindig a bizonytalanság, az ismeretlen, a váratlan dolgok lehetősége az, amitől rendszerint nyugtalanná válunk.

Úgyhogy elsőként ezt a bizonytalanságot kell szép módszeresen magad alá gyűrni. Van is egy olyan praktikus módszer, amivel megteheted ebbe az irányba a legelső lépést. Nincs más dolgod, mint hangosan kimondani vagy papírra írni a félelmed tárgyát.

Akár a többi közlekedőtől, az autó kezelésétől vagy a nehéz kezdéstől tartasz, egyszerűen csak nevezd meg hangosan. Furcsa módon ahogy ezt megteszed, máris könnyebbé válik a dolog. Persze ezt is lehet még fokozni, hogy minél hamarabb magad mögött tudd hagyni az autóvezetéssel szemben érzett félelmeid.

Válassz megfelelő oktatót, aki segít túllendülni a vezetéssel szemben érzett félelmeiden

Egy valóban empatikus, segítőkész és jófej autós oktató rengeteg olyan tanulónak segített már, akik kisebb vagy nagyobb mértékben féltek az autóvezetéstől. Neked tehát nincs más dolgod, mint egy ilyen típusú személynél elkezdeni a gyakorlati órákat. Illetve sokat számít az olyan autósiskola is, mint a tanulóbarát LikeDrive autósiskola.

Nyugodtan mondd el már az autós oktató keresésénél, hogy a félelem bizony ott van benned. Ezért szeretnéd, hogy egy, az ilyen helyzeteket jól kezelő oktatónál kezdhess hozzá a vezetés gyakorlatban történő elsajátításának.

Amennyiben sikerül a hozzád passzoló oktatóval elkezdeni a közös munkát, az önmagában óriási lökést adhat. Így kedvező esélyed nyílhat arra, hogy végre magad mögött tudd hagyni az autóvezetés kapcsán érzett félelmeid. Ha pedig ezt a fajta pontot sikerül elérni, onnantól tényleg ráérezhetsz a vezetés valódi szépségére, ami elképesztően felszabadító érzés.

Kapcsolódó

Itt az ideje a lakásfelújításnak! Igen ám, de miből?

Fel szeretnéd újítani a lakásodat, de nincs rá elegendő pénzügyi forrásod? Nem vagy egyedül a problémával:
Elolvasom

Jobbak, tartósabbak, mégsem engedélyezettek a közúti forgalomban – mindent az utólagos autós LED izzókról

Ha valami, akkor az utólag beszerelt autós LED izzók témája egyértelműen megosztja az autós közösséget. A K
Elolvasom

Milyen hibákat követhetsz el aljzatkiegyenlítéskor?

Felújításkor számos feladat sorra kerül, amit precízen el kell végezni annak érdekében, hogy tökéletes vége
Elolvasom