Montázs készítése vászonképre

Montázs készítése vászonképre

Előfordult már veled, hogy nem tudtál választani, melyik képet tedd ki a falra? Annyi szép emléket idéző fotónk lehet a szeretteinkről vagy egy számunkra szép emlékeket idéző eseményről, például esküvőről, hogy nehéz lehet dönteni.

Vászonképpel viszont nem kell ezen gondolkodnunk, hiszen létezik egy megoldás, amivel akár több képet is feltehetünk egy képre. A vászonképgyártás egyik piacvezetőjének, a vaszonkep.hu cikkének segítségével megnézzük, mi is ez.

Mi a montázs?

Létezik a vászonképgyártásnál egy módszer, amivel akár 6-7, de még több képet is egyetlen vászonra tudunk tenni, így egyszerűen tehetünk ki a falra sok képet. Ez a montázs. A vaszonkep.hu-nál rendelhető montázs lényege, hogy a nagy vászonra bizonyos szisztéma szerint elhelyezzük a kisebb képeket. A montázsnak elrendezés alapján több típusa is van, lehet például rendezett vagy rendezetlen, szabályos és szabálytalan, ennek csak a képzeletünk szabhat határt.

Hogyan készíthetünk montázst mi magunk?

Több program is létezik már, amivel egyszerűen tudunk montázst készíteni, most a vaszonkep.hu segítségével lépésről lépésre megnézzük. Miután megnyitottuk a programot, első lépésként töltsük fel a kiválasztott képeket, fontos, hogy várjuk meg, amíg betöltődik az összes.

Következő lépésben tudjuk kiválasztani a nekünk tetsző sablont. A rendszerben vannak fizetős verziók, de az ingyeneset pofonegyszerűen tudjuk saját kedvünkre szerkeszteni. Ha kiválasztottuk a megfelelőt, az Autofill segítségével a rendszer betölti azt a mennyiségű képet, amennyi a sablonban rendelkezésre áll.

A sablont személyre tudjuk szabni, ehhez csupán a feltöltött képek közül elég egyet megfogni az egérrel és tetszőleges helyre húzni. Amikor behúzunk egy képet, a rendszer automatikusan arányosan fogja lekicsinyíteni a hozzá tartozó sort vagy oszlopot. A behúzásnál láthatjuk, hogy a program automatikusan állítja be, hogy mi látszódjon a képből, ezt jobb egérgombbal, az Edit feliratra kattintva lehet módosítani.

A programban hozzá tudunk adni a képhez különböző alakzatokat, amelyeket számos formában tudunk módosítani. Ugyancsak hozzá tudunk adni szöveget, aminél lehet változtatni a betűtípust, méretet, színt.

Be tudjuk állítani a kész montázs méretét is, nem kell megelégednünk azzal, amit a sablon ad. Beállíthatóak a képek közötti területek nagyságai és azok színe, illetve megadhatjuk, hogy mennyire legyen lekerekítve a képek széle. Miután mindent beállítottunk, könnyedén le tudjuk menteni a képet.

Ha mégse boldogulnánk

A legtöbb vászonképgyártó cég, így a vaszonkep.hu is vállalja, hogy segít elkészíteni a montázsunkat. Elég elküldeni a képeket, illetve nagyvonalakban az elképzeléseinket, ők pedig elkészítenek belőle egy mintát. Ha ez tetszik, már nyomtatják is a vászonképet.

Ma már mindenre van megoldás, így arra is, ha például nagymamaként kiraknánk a falra az összes unokát, de a faliképek már unalmasak. Erre való a montázs, amit elkészíthetünk mi, vagy rábízhatjuk a profikra.

Kapcsolódó

Az alkoholfüggőség a fiatalokat sem kíméli

Az a tény talán senkit sem lep meg, hogy hazánkban is rengetegen küzdenek alkoholproblémákkal. Az viszont m
Elolvasom

Puhaság és stílus a fürdőszobában

A fürdőszobai textilek nemcsak hasznosak, de nagyszerű módot is adnak arra, hogy puha, meleg hatást kölcsön
Elolvasom

Mi az a KHR, és milyen adatok szerepelnek benne?

A Központi Hitelinformációs Rendszer (röviden: KHR) gyakorlatilag a korábbi BAR lista utódja. Ezen a listán
Elolvasom