Átadták a megújult Bartók Béla utcát Fonyódon

A fejlesztés 100.000.000 forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével valósulhatott meg.

A „Fonyód, Bartók Béla utca felújítása” című projekt keretében közlekedési infrastruktúra – fejlesztés valósult meg a Bartók Béla utca rekonstrukciója által. A 2024. május 9-i hivatalos műszaki átadást követően, május 16-án megtörtént a megújult útszakasz ünnepélyes felavatása és átadása is. Ezáltal megvalósult a projekt kitűzött célja, a közszolgáltatások és az intézmények elérésének elősegítése, a lakosság életminőségének, mindennapi életkörülményeinek javítása – írja a hirbalaton.hu.

A Colas Út Építőipari Zrt. a munkaterületet 2023. december 11-én vette át. 150 nap állt a rendelkezésére a beruházásra. A vállalkozó a kivitelezési műszaki leírásnak és az útügyi előírásoknak megfelelően az érintett útszakaszt műszakilag átadta, Fonyód Város Önkormányzata pedig használatra átvette azt.

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés finanszírozásában 100.000.000 forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatással valósította meg a fejlesztést, amelyhez több mint 17 millió forint saját forrást is biztosított.

A megújult Bartók Béla utca ünnepélyes átadására 2024. május 16-án került sor. Az útfelújítás elősegíti a közszolgáltatások, az intézmények és egyéb úti célok gyorsabb és komfortosabb elérését, illetve jelentősen hozzájárul a lakosság életminőségének, valamint mindennapi életkörülményeinek javításához.


Kapcsolódó

Szombaton egyaránt megdőlt a napi melegrekord és a napi csapadékrekord

Szombaton megdőlt az országos napi melegrekord és a napi csapadékrekord is - közölte a HungaroMet Zrt. a ho
Elolvasom

Nem hívták meg hamburgerre, ezért összeverte a veszprémi gyorsétterem vendégeit

Nem ez volt a férfi első ilyen jellegű bűncselekménye. - - Veszprém belvárosában, az egyik gyorséttere
Elolvasom

Ámokfutót kapcsoltak le Kaposváron

A kalamajka egy fizetetlen tankolással vette kezdetét. - - Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett Kapos
Elolvasom