Az autófóliázás előnyei: ezért egyre népszerűbb a cégek körében

Az autófóliázás előnyei: ezért egyre népszerűbb a cégek körében

Egy céges autóflotta hozzáadott értéke nem csak abban merül ki, hogy segíti a munkatársakat és az árucikkeket egyik helyről a másikra jutni. Emellett ugyanis a flottába tartozó autók egységes képet mutatva hatékonyan támogathatják egy vállalat márkaépítéssel és értékesítéssel kapcsolatos céljait. Ezt azonban lehetetlen lenne elérni minőségi autófóliázás nélkül.

Miért olyan népszerű az autófóliázás a cégek körében?

Az egyik elsődleges érv, hogy az autófóliázás majdhogynem ingyen reklámot jelent egy vállalatnak, hiszen a céges gépjárműflottába tartozó autók folyamatosan mozgásban lévő reklámhordozóként is hasznosulnak. Ez különösen igaz akkor, ha a fóliázás keretei között megjelenített reklámüzenet kellőképpen nagy és jól olvasható. De még több hozzáadott értéket jelent a céges autófóliázás, ha – kellő kreativitást a műveletbe csempészve – frappáns szöveget sikerül kitalálnunk, ami felkelti az utakon közlekedők érdeklődését.

A fentiekkel szinkronban az autófóliázás márkaépítés szempontjából is előnyökkel járhat. Minél több autó tartozik a flottához, annál komolyabb hatásmechanizmussal és volumenben. Ez akkor érvényesül igazán, ha a fóliázás színekben, designban, arculatban és stílusban is passzol a cég arculati irányaihoz.

Az autófóliázás emellett akár a konkurensekkel szembeni megkülönböztetésben is segíthet, akár még extra versenyelőnyt is jelentve – különösképpen úgy, ha a megfelelő érzékkel tervezett és kivitelezett autófóliázás feldobja az autó kinézetét, esztétikumát.

Mindemellett pedig profizmust sugallhatunk és bizalmat ébreszthetünk azzal, a meglévő és potenciális ügyfelek felé, ha egy egységes flottát működtetünk. Egyes piacokon szinte kötelező elemnek számít ez a lépés ahhoz, hogy versenyben tudjunk maradni.

Ráadásul a dolog anyagi vonzatát nézve is könnyedén kijöhet a matek: az autófóliázás egyszeri befektetés, ami onnantól kezdve folyamatosan és megbízhatóan termeli vissza az árát. Amennyiben marketingszemlélettel lett kitalálva, akkor igencsak jó esélyünk lehet arra, hogy profitot hozzon a konyhára.

Milyen előnyökkel jár még egy fólia?

Az autófóliázás kicsit olyan, mintha komplett ráncfelvarráson esnének át a céges autók. Sok esetben maga a megbízói oldal is meglepődik rajta, hogy a kivitelezés végeztével egészen újnak tűnhet minden fóliázott autó. Ezeket aztán – nem meglepő módon – jobb szívvel és nagyobb örömmel vezetik majd a munkatársak, jótékony hatást gyakorolva a cégen belüli morálra és produktivitásra. Elvégre a márkaépítés nem feltétlenül csak a szervezeten kívül, hanem azon belül is éreztetni tudja a kedvező hatását.

További fóliaötletek cégeknek

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a cégek közötti sokszor ádáz versenyben minden adandó lehetőséget meg kell ragadni, ha marketingről van szó. És ha már fóliázás, akkor nemcsak a céges flottára gondolhatunk, hanem számos más területre is.

Ott vannak például a céges épületek, hiszen az autó mellett az iroda ablakai is ügyesen lefedhetők ilyesfajta fóliák segítségével. Ezáltal szinte ugyanazt a hatást lehet elérni, mint a céges flottába tartozó járművekkel. Annyi lehet csak a különbség, hogy a mobilis reklámhordozók helyett fix helyen segíthet a fóliázás az egységesebb, esztétikusabb és modernebb kép erősítésében. Így minden hozzánk érkező ügyfél transzparensen láthatja, hogy még ezekre az apró részletekre is tudatosan figyelünk, mert számunkra az igényesség kulcsfontosságú.

Döntsünk okosan!

Segíti a márkaépítést, egységesebbé és design szempontjából is előnyösebbé formálja a céges autókat, miközben egyszeri befektetésként még remek haszonnal is kecsegtet – az autófóliázás mellett szinte csak sorolni lehet az érveket és előnyöket. Éppen ezért kiváló lehetőséget jelenthet, hogy a flottánkba tartozó járművek hatékonyan segítsék az értékesítést, valamint a tartós növekedést.

Kapcsolódó

Hogyan járul hozzá egy személyes konferencia a szakmai fejlődésünkhöz?

A Covid miatti lezárások alaposan felforgatták a konferenciák világát is. A rendezvények jelentős része az
Elolvasom

7 tipp a munkahelyi stressz csökkentésére

Számtalan oka lehet annak, hogy a munkahelyünkön nap mint nap stresszt tapasztalunk: a velünk szemben támas
Elolvasom

Energiahatékony megoldások, melyeket nem csak az otthonunk esetében érdemes bevetni

Az energiahatékonyság széles körben ismert fogalom, a hétköznapokban mégis sokszor nem tűnik kézzelfoghatón
Elolvasom