Az idei EFOTT-ot a Pannon Egyetem teszi felejthetetlenné

A 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás nyitónapján írta alá a Pannon Egyetem és az EFOTT fesztivál együttműködési megállapodásukat. A Pannon Egyetem, mint az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának idei házigazdája várja majd a hallgatókat kiemelkedő programokkal, izgalmas előadásokkal, illetve rengeteg meglepetéssel.

Ahogyan Lasztovicza Gábor, a HÖOK Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében is elmondta, az idei EFOTT fesztiválon a kultúra lesz a középpontban. – A karriertervezés, a sport, és a kultúra is szerves része rendezvényeinknek, így az EFOTT fesztiválnak is. Ezen törekvésünkben társra találtunk a Pannon Egyetemben. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program öndefiníciós értékei a közösségépítés, az önkéntesség, a hagyomány az innováció és a fenntarthatóság. Hogyha kibővítjük a tudományokkal és a karrierrel, akkor megkapjuk a magyar felsőoktatás öndefiníciós értékeit is. Az EFOTT fesztivál már régóta magában hordozza a legsportosabb fesztivál címet, a tavalyi házigazda, a MATE jóvoltából a legzöldebb fesztivál címet is. A Pannon Egyetemmel közösen a kultúra területén fogunk hasonló eredményeket elérni – tette hozzá.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kiemelte, nagyon nehéz időket élünk, emiatt kifejezetten fontos az összefogás. Ennek az egyik eszköze, ha közösségeket teremtünk, így az idei EFOTT-nak ilyen tekintetben is kiemelt szerepe van. “Nagyon fontos, hogy ezeknek a közösségeknek a környezetünk védelmére is oda kell figyelniük, amiben a Pannon Egyetem úttörő szerepet tud játszani. Azt kevesen tudják, hogy a Pannon Egyetem a fenntarthatósággal nem akkor kezdett el foglalkozni, mikor ennek a szónak különleges jelentősége lett, hanem 1974-ben, amikor az országban erről még senki nem beszélt. Az országban először indítottunk olyan képzést, amely a fenntarthatósághoz kapcsolódik – tette hozzá.
A Pannon Egyetem a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális fővárosa stratégiai partnereként biztosítani tudja, hogy környezettudatos, fenntartható, innovatív, ugyanakkor felejthetetlen 23. EFOTT fesztiválon találkozhassunk idén.


Kapcsolódó

Filmklub indul a Balaton Moziban

A havonta jelentkező rendezvénysorozat kultikus filmalkotásokat mutat majd be a füredi Balaton Mozi vetítőt
Elolvasom

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópus
Elolvasom

Eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítási pályázata

Ajánlat híján eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítására kiírt pályázat - köz
Elolvasom