Az idei EFOTT-ot a Pannon Egyetem teszi felejthetetlenné

A 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás nyitónapján írta alá a Pannon Egyetem és az EFOTT fesztivál együttműködési megállapodásukat. A Pannon Egyetem, mint az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának idei házigazdája várja majd a hallgatókat kiemelkedő programokkal, izgalmas előadásokkal, illetve rengeteg meglepetéssel.

Ahogyan Lasztovicza Gábor, a HÖOK Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében is elmondta, az idei EFOTT fesztiválon a kultúra lesz a középpontban. – A karriertervezés, a sport, és a kultúra is szerves része rendezvényeinknek, így az EFOTT fesztiválnak is. Ezen törekvésünkben társra találtunk a Pannon Egyetemben. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program öndefiníciós értékei a közösségépítés, az önkéntesség, a hagyomány az innováció és a fenntarthatóság. Hogyha kibővítjük a tudományokkal és a karrierrel, akkor megkapjuk a magyar felsőoktatás öndefiníciós értékeit is. Az EFOTT fesztivál már régóta magában hordozza a legsportosabb fesztivál címet, a tavalyi házigazda, a MATE jóvoltából a legzöldebb fesztivál címet is. A Pannon Egyetemmel közösen a kultúra területén fogunk hasonló eredményeket elérni – tette hozzá.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kiemelte, nagyon nehéz időket élünk, emiatt kifejezetten fontos az összefogás. Ennek az egyik eszköze, ha közösségeket teremtünk, így az idei EFOTT-nak ilyen tekintetben is kiemelt szerepe van. “Nagyon fontos, hogy ezeknek a közösségeknek a környezetünk védelmére is oda kell figyelniük, amiben a Pannon Egyetem úttörő szerepet tud játszani. Azt kevesen tudják, hogy a Pannon Egyetem a fenntarthatósággal nem akkor kezdett el foglalkozni, mikor ennek a szónak különleges jelentősége lett, hanem 1974-ben, amikor az országban erről még senki nem beszélt. Az országban először indítottunk olyan képzést, amely a fenntarthatósághoz kapcsolódik – tette hozzá.
A Pannon Egyetem a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális fővárosa stratégiai partnereként biztosítani tudja, hogy környezettudatos, fenntartható, innovatív, ugyanakkor felejthetetlen 23. EFOTT fesztiválon találkozhassunk idén.


Kapcsolódó

Balatoni kempingezőket, fesztiválozókat fosztott ki egy román férfi

Kempingekben és fesztiválokon sátorban alvó magyar és külföldi állampolgárok értékeit lopta el az a román
Elolvasom

Átadták Balatonudvari megújult csónakkikötőjét

Átadták pénteken Balatonudvari csónakkikötőjét, amely mintegy 100 millió forint ráfordítással újult meg. -
Elolvasom

„Sétáló Utca Zene” programsorozat indult Keszthelyen

Zenés nyári estékkel csalogatja az érdeklődőket Keszthely belvárosába a Goldmark Károly Művelődési Központ
Elolvasom