Az utolsó “nyári” fesztiválunk Morcheebá-val a Balaton Pikniken

Magunk sem hittük, hogy szeptemberben – vagy egyáltalán bármikor – ilyen élményben lehet még részünk , hogy a Balaton egyik legkülönlegesebb és sokak szerint talán a legszebb kilátójánál fesztiválozzunk, a balatonboglári Gömbkilátónál.

 

Nincs feltöltőbb és üdítőbb helyszín egy két napos zenei rendezvényhez, mint ez a közeg: dimbes-dombos placc, ahonnan csodálatos panoráma tárul a Balatonra, és amint leszáll az éj még a kivilágított Gömbkilátóban is gyönyörködhetünk. A Balaton Piknik ezzel már belopta magát az ember szívébe, mert biztosan nem éltük volna meg ilyen intenzíven az élményeket bárhol másutt. A rendezvényen a koncerteken kívül egészen déltől érdemes volt már kint lenni, ekkor lehetett leginkább megtapasztalni a piknik hangulatot. Emellett jógázásra is volt még lehetőség zenei aláfestés mellett ebben a festői környezetben. Az időjárás is nekünk kedvezett szerencsére, így a naplementét megnézve sem kellett aggódni a hidegért; a hangulatért pedig végképp nem!

Pénteken a koncertek sorát délután 4-kor a francia DJ, Gilles Peterson kezdte, majd Maestro, a Nicola Conte & Spiritual Galaxy folytatja, végül pedig az artpop királynője, Róisín Murphy lépett színpadra.

Az mi kedvencünk viszont inkább a szombati nap volt: nem titok, hogy az este utolsó fellépője már régóta a szívünkhöz nőtt. A programot aznap Galactic Jackson szettje vezette fel, 16 órától a brit zenei kollektíva, a Nubiyan Twist táncoltatta meg a közönséget, utána Bebel Gilberto, José González és végül, de nem utolsósorban a nagy kedvenc, Morcheeba zenéjére élvezhetjük a csodálatos balatoni panorámát. Nem kétséges, hogy az est fénypontja Ő volt, sokak örömére előkerültek kedvenc számaink még a 2003-as megjelenésű “Parts of the Process” című albumról, mint a ‘Rome wasn’t built in a day’ és az ‘Over and over’.

Azonban a koncertek után sem állt meg az élet, folytatódott a bulizás és az iszogatás, ki meddig bírta. Egy biztos: mindenki jó hangulatban töltötte az estét és ráadásul még a tipikus buliban megéhezőknek sem kellett aggódnia, mert rengeteg foodtruck kínálata közül lehetett választani, mindenki kénye-kedve szerint! 

Nem tudjuk, hogy lesz-e még ilyen vagy hasonló lehetőség az elkövetkező években, de mindenkit csak bátoríthatunk, hogyha igen, akkor ne hagyja ki ezt a bulit! Így a “nyarunk” utolsó fesztiváljaként a Balatonon mi imádtuk, amit biztosan bármikor megismételnénk!

 

 

Fotók: facebook.com/pg/balatonpiknik

Kapcsolódó

A Bagossy Brothers Company nyitja az idei STRAND Fesztivált

A közönség minden évben fokozott érdeklődéssel várja, hogy milyen programmal indul Zamárdiban a STRAND Fe
Elolvasom
Hirdetés

Szeptemberben jönnek a Völgyhétvégék a Művészetek Völgye helyett

A Művészetek Völgye fesztivál idén ünnepelte volna 30. jubileumát és bár a fesztivál 2020-ban elmarad, a ju
Elolvasom

Hat Grammy-díjas zenésszel indít a Paloznaki Jazzpiknik

Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amelyet idén új időpontban, augusztus 20-
Elolvasom