Bakancslistás helyek a Balaton körül – A balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

A balatoni hajózás történetének illetve kultúrájának állít emléket Hajózástörténeti Látogatóközpont Balatonföldváron. A mutatós épület, amelett, hogy megannyi program tárháza, egyben az egész Balaton legnagyobb épített kilátója is.

A 7-es főútról könnyedén megközelíthető, esztétikus látogatóközpont már messziről kimagaslik a környezetéből. 2016-ban adták át, így a design egészen modern, már-már szinte futurisztikusnak nevezhető. A hajó formájú létesítményből árbócként emelkedik ki a 25 méteres kilátó, melyről a magasparttal együtt 70 méteres magasságból tárul elénk a mesés balatoni panoráma és Somogy megye dombsága egyaránt. A torony aljában elegáns kávézó üzemel.

A bejáratnál Bujtor István Skála névre keresztelt, ikonikus hajója tekinthető meg. Az akadálymentesített belső tér 400 négyzetméteren ad otthont a balatoni hajózást magát és annak történetét bemutató, interaktív kiállításoknak, maketteknek és szimulátoroknak.

Adott ezen kívül egy 50 fős konferenciaterem is, amely különböző ismeretterjesztő előadások és időszakos kiállítások lebonyolítására hivatott, a 25 székes moziteremben pedig a hajózást bemutató kisfilmeket tekinthet meg a nagyérdemű. A kisgyerekek részére külön játszószoba üzemel, emellett pedig bekerített játszótér is a rendelkezésükre áll az udvaron.


Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Xantus János Gömbkilátó, Balatonboglár

Rengeteg kilátó övezi a Balaton környékét és valamilyen módon mindegyik utánozhatatlan, ha másért nem a gyö
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kű-völgy, Dörgicse

Az északi part felett elnyúló, hosszas erdősávban bújik meg Dörgicse a hasonszőrű, többnyire borászatra ber
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szegedy Róza Ház, Badacsony

A Badacsony a Balaton legpopulárisabb kirándulóhelyeinek egyike. Ki ne caplatott volna már fel nagy lihegés
Elolvasom