Bakancslistás helyek a Balaton körül – Galamb-sziget, Balatonföldvár

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Galamb-sziget, Balatonföldvár

Úgy tűnik túléltük az idei karácsonyt is valahogy, de épp itt az ideje, hogy kimásszunk a bejgli-kómából a Szilveszterre. 2020 nem volt túl kegyes hozzánk, így a búcsú sem valószínű, hogy szomorkodással fog telni. Ha lemozognád a felszaladt kilókat, íme egy remek tipp egy könnyed kis kiránduláshoz, akár a családdal is.

A Balaton egyetlen mesterséges szigete a déli-parton, a Földvári-öbölben lelhető fel. A parkos zöldterület anyaga Balatonföldvár kikötőjének 1905-ös mélyítésekor illetve az iszaposodást megelőző folyamatos munkálatok során halmozódott fel és emelkedett a tó felszíne fölé.


A keleti hullámtörő gátról közelíthető meg a legkönnyebben, a víz felett ívelő hidacskán, melyen elhelyezett galambdúcok inspirálták a földnyelv névadóit is, bár a köznyelv korábban Szúnyog- és Majomszigetként is emlegette. A szocializmus alatt a környék legnépszerűbb fürdőhelyei közt tartották számon és még egy halászcsárda is üzemelt itt.


Parkját a mai napig is nagy figyelemmel gondozza az önkormányzat, mivel a sziget közkedvelt helyszíne a legkülönfélébb rendezvényeknek, de a hétköznapi sétáknak is.Fotók: balatonfoldvar.info.hu

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent András templomrom, Taliándörögd

A Dörögd határában húzódó mezőgazdasági területek között lelhető fel a Szent András templomrom, amelynek fa
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Csicsergő-sziget, Balatonberény

Több hektáron terül el a Zala folyó torkolatától mindössze 4 km-re fekvő Balatonberény közkedvelt szabadstr
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Padkűi kilátó

A Keszthelyi-hegység lomkoronái közül magasodik elő a Padkűi kilátó, amely gyönyörű panorámát biztosít a kö
Elolvasom