Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kis-Balaton, Kányavári-sziget

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kis-Balaton, Kányavári-sziget

Balatoni Barangoló – Kis-Balaton, vadregényes élmény

 

A Keszthelyi-öböl délnyugati csücske mellett található hazánk egyik legkülönlegesebb tája, a Kis-Balaton. A 18. század végéig ez a terület még a Balaton öble volt, ahol gőzhajók is közlekedtek!

A Kis-Balaton Tájvédelmi Körzet 1986 óta óvja a területet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként. A nemzetközi jelentőségű vadvíz óváshoz azonban az is hozzátartozik, hogy korlátozzák a turisták mozgását a környéken, így a Kis-Balaton vagy kijelölt helyeken, vagy a nemzeti park dolgozóinak kíséretében, szervezett csoportokban látogatható. A kötelezően vezetővel kisért programok azonban tényleg szuperek, lehetőséget adnak a lessátrakból való természetfotózásra, csónaktúrákra és madárfigyelő sétákra is, de felmászhatsz az Ingói-berek kilátójához is, ahol megnézheted a megannyi madár életét, de a levegőből is megcsodálhatod, a tájat, ugyanis a hévízi sportrepülőtér pilótái rendszeresen vezetnek túrákat a természetvédelmi terület felett.

 

 

A Kis-Balaton legnépszerűbb, ingyenesen és szabadon látogatható része, a Kányavári-sziget, amihez autóval egész közel lehet jutni, majd a parkolótól egy jellegzetes fahídon átsétálva lehet gyalogosan továbbhaladni. A szigeten megismerkedhetsz a hely jellegzetes madárvilágával, melyen a Búbos vöcsök tanösvény 15 állomása vezet végig. A vadregényes táj, a lenyűgöző élővilág és más tengernyi élmény vár: játszótér, szalonnasütő, pihenőhelyek, kilátók, horgászati lehetőség, így a környéken könnyen lehet akár egész napos programmal tervezni.

 

Ha erre jártok ne hagyjátok ki itt a kirándulást, hiszen ősszel nincs kellemesebb időtöltés, mint a színesbe borult természetben barangolni és felfedezni Magyarország apró természeti kincseit!

 

 

Forrás: femina.hu   Fotók: kirandulastippek.hu

 

Hirdetés

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent László emlékhely, Somogyvár

A tágabban értelmezett déli part meglehetősen gazdag kulturális és történelmi örökségét gyarapítja a somogy
Elolvasom

Hirdetés

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Malmok Völgye, Kapolcs

A múlt pénteken a kapolcsi Királykő volt terítéken a magyar tenger környékének látványosságait bemutató sor
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Királykő, Kapolcs

Kapolcs nevének hallatán mindenki azonnal a Művészetek Völgyére asszociál, ami nem is csoda, hiszen ez a fe
Elolvasom