Bakancslistás helyek a Balaton körül – Malmok Völgye, Kapolcs

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Malmok Völgye, Kapolcs

A múlt pénteken a kapolcsi Királykő volt terítéken a magyar tenger környékének látványosságait bemutató sorozatunkban, ám egy olvasónk jogosan hívta fel a figyelmünket, hogy talán méltatlanul felejtettük el említeni a szintén Kapolcson át vezető Malmok Völgye túrautat, így most ezen hiányosságunkat igyekszünk pótolni.

A Malmok Völgye egy tavaly átadott túraútvonal, amely Hegyesd, Monostorapáti, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend településeket köti össze. A 35 kilométeres szakaszon a páratlan tájak mellett olyan látnivalókba botolhatunk, mint a Hegyesdi vár, az Almád monostor romjai, egy több száz éves, működő vízimalom múzeum, a klastrom rom és a Római Őrtorony kilátó, megannyi kút és természetes forrás érintésével.


Az útvonal az idei évtől hivatalosan is szerepel az országos kartográfiában, a térképeken a zöld T jelzés alatt található. Az Országos Kéktúra mintájára összesen hét pecsételőpont épült ki a távon, amelyeknél az erre a célra készített pecsételőfüzetekbe gyűjthetik a stempliket a túrázók és amelyekkel az érintett öt település kávézóiban, szálláshelyein és múzeumaiban is kedvezményekben részesülhetnek. Sőt a füzetek felmutatásával még a Művészetek Völgye Fesztivál napijegyei is féláron szerezhetőek be.


A projekt alapvetően azzal a céllal jött létre, hogy képviselje a völgy kulturális és természeti értékeit, valamint, hogy a megfelelő és szükséges innovációkkal megtámogatva ápolja és korszerűen reprezentálja a térség hagyományait.Fotók: malmokvolgye.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom

Hirdetés

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Villa Romana, Balácapuszta

Az, hogy a Balaton-felvidék hihetetlenül gazdag történelmi értékekben, aligha képezi vita tárgyát. A számta
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szív alakú sírkövek, Balatonudvari

Számos misztérium övezi Balatonudvari temetőjét, amely különleges formájú sírköveivel került az érdeklődés
Elolvasom