Bakancslistás helyek a Balaton körül – Vászoly

Balatoni Barangoló

 

Vászoly, a Balaton-felvidék egyik legaranyosabb és legeldugottabb falva, amit mindenképp látnod kell egyszer, főleg, ha odáig vagy a borokért és a természetért!

A kis település Balatonfüredtől mindössze 15 km-re található, árad belőle a falusi nyugalom. A falu hangulatát nagyban meghatározzák a csörgedező kis patakok, kőhidak, falusi házikók és a sok-sok zöld terület. Különleges atmoszféra járja át az egész helyet, melytől békére lelhetünk akár csak pár óra erejéig is. A helyi lakosok közül sokan szőlőműveléssel foglalkoznak, így sok-sok helyi kis pincére lelhetünk az itt eltöltött idő alatt!

A vászolyi forrás-tó a falu északi részén található, könnyű rátalálni. A tavat, a környező mészkőhegyek aljából kifakadó források vize táplálja. Könnyen megtalálható elsőre is, mert útját sokféle irányítótábla jelzi.

A tóból a patak vize egy kis fahíd, majd egy kőhíd alatt folyik tovább, és átszeli a falut. A tavacska partjára asztalt és padokat építettek, így idilli pihenőhely fáradt vagy csak meditálni vágyó kirándulóknak. A Szent Jakab forrás vize tiszta, jéghideg és iható.

 

Fotó: Franz Ilona

Nyitó fotó: nonstopbalaton.hu

 

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Tekeres-völgy, Veszprém

A veszprémi népek általában büszkék a városuk természeti adottságaira, hiszen az tulajdonképpen a Bakony ki
Elolvasom
Hirdetés

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kéthely

Somogy megye mindig is szelíd lankáiról volt híres. Ebbe a tájba tökéletesen illeszkedik a Balatontól mindö
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Monoszló

Végtelennek tetsző, erdős terek lankáin sorakoznak a bodros szőlőkarók. A háttérben álmos kőmacskaként nyúj
Elolvasom