Balatonozz télen is! 7 szuper szabadtéri program a tó körül

Balatonozz télen is! 7 szuper szabadtéri program a tó körül

Nyáron nyaralunk, télen telelünk, de semmiképp nem ülünk (folyton) otthon! Ki mondta, hogy a Balatonnál semmi mást nem lehet csinálni, mint strandolni? Nem kell lemondani a szabadtéri programokról csak azért, mert épp nem süt száz ágra a nap, és nem lehet fürdőruhában kifeküdni a stégre. Mi a hidegben is a Balcsira szavazunk, meg is mutatjuk miért!

Téli gyalogtúrák a Balaton környékén

Nincs jobb kikapcsolódás, mint bakancsot húzni, és megismerkedni néhány talán kevésbé ismert vidékkel Magyarországon. Ha az Északi-középhegységet, a Mecseket, a Börzsönyt és a Pilist már úgy ismered, mint a tenyeredet, tégy próbát egy még kevésbé feltérképezett területtel. Lehet kicsit elfogultak vagyunk, de szerintünk neked is le fog esni az állad attól a panorámától, amit a Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység kínál. 

Kis kék túra, ha a hagyományosat már kipipáltad

A Balaton-felvidék saját kék túrája Pétfürdőtől Badacsonyig tart, összesen 103 km hosszan. Ha az egészre nem is vállalkoznál, ne hagyd ki a Balatonfüred és Hajagos-völgy közötti szakaszt az Evetes-völggyel és a Hidegkúti Séd-patakkal. Garantált a kikapcsolódás!

Tanúhegyek minden mennyiségben

Ha egy jó kis izzasztó menetre vágysz, mászd meg a Tapolca környéki tanúhegyeket! A Hegyestű, a Szent György-hegy és a Badacsony is mind-mind jó kis kihívás a meredekségük miatt, de a bazaltorgonák minden vízhólyagot megérnek. Ha egy könnyebbet választanál, irány a Haláp, ha pedig várromokban gyönyörködnél, mászd meg a Csobáncot vagy a Szigligeti várat!

A Keszthelyi-hegység kilátói

Igazi kilátóparadicsomba csöppensz, ha ellátogatsz a Keszthelyi-hegységbe. Balatongyörök, Vonyarcvashegy és Gyenesdiás felől is indulhatsz, biztos, hogy belefutsz egy pazar kilátást biztosító toronyba, melyet vétek lenne nem megmászni.

Evezés a Hévízi-lefolyón

Novembertől márciusig a Hévizi patakon szervezett kenutúrán vehetsz részt, ami kihagyhatatlan élmény. Csodás környezetben, tavirózsák közt evezhetsz madárlesek mellett a meleg víznek köszönhetően sejtelmes párarétegben. 

Téli sportok a Bakony és a Balaton térségében

Mi kell a téli örömökhöz? Hó és fagy! A zimankó nem annyira borzasztó, amikor társaságban múlatjátok az időt, főleg, ha a termoszban visztek magatokkal egy kis forralt bort is. Elérhető akarsz maradni csúszkálás közben is? Így védd telefonodat a szabadtéri sportok közben! 

Korcsolyázás

Nem kell feltétlenül arra várni, hogy befagyjon a Balaton, ha korcsolyát húznál a lábadra. Keszthelyen, Balatonlellén, Balatonfüreden és Balatonbogláron is csúszkálhatsz a jégpályán, bár ha valami különleges panorámára vágysz, mi a szigligeti jégpályát ajánljuk, amelyet a strandon alakítottak ki, így siklás közben a Balatonban is gyönyörködhetsz.

Síelés

Akár kezdő vagy, akár haladó, Eplény 16 síútvonala között biztos, hogy megtalálod a neked való pályát. Az igazán merészek kipróbálhatják a big-air ugratót is, a kezdők pedig az oktatópályán csiszolgathatják tudásukat. Itt található Magyarország leghosszabb egyben síelhető útvonala is, mindez mindössze 130 km távolságban Budapesttől. A Népligettől még síbusszal is mehettek, így a forralt borozás is beleférhet a programban. 

Szánkózás

A Bakony erdeiben remek lankákra és lejtőkre lelhetünk, ha gyerekekkel kirándulnánk egyet a behavazott tájon, de Veszprémben a Gulya-domb is szánkózható, ha valami kevésbé vadregényesre vágyunk. 

Fotó: etuo.huVidd magaddal az élményt!

Láthatod, a téli Balaton ugyanúgy megörökítésre váró szépséget, csodát, vidámságot rejt magában, mint a nyári verzió. Ne felejtsd otthon a telefonodat, hogy lefotózhasd a mesés tájakat, a megismételhetetlen pillanatot és a hangulatot! A hidegben, hóban szükséged lesz egy masszív telefontokra, hogy biztonságban tudhasd a készülékedet.Ha megbízható webáruházat keresel, ahol egy profi ügyfélszolgálat áll rendelkezésedre, az Etuo.hu-t ajánljuk figyelmedbe, ahol kiváló minőségű, ellenőrzött termékek széles tárházából válogathatsz kedvedre. Gyors kiszállítás mellett 30 nap áll rendelkezésedre, hogy visszaküld a terméket, ha meggondolnád magad.

Fotó: Freepik.com

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Remetei romtemplom, Kehidakustány

A Zala megye északi részén található Kehidakustány két különálló település (Kehida és Kustány) összevonásáv
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Récéskúti, Keresztelő Szent János bazilika romjai, Zalavár

Még mielőtt elérnénk a Kis-Balaton északi nyúlványát egy apró kis tábla jelzi a Zalavár felől Zalaszabar ir
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Ódörögdi templomrom, Zalahaláp

Zalahaláp vonzáskörzetében, tőle északnyugati irányba fekszik Ódörögd, melyet mindössze néhány ház alkot. A
Elolvasom