Csónakkikötővel és panoráma stéggel készül a következő szezonra Balatonfüred

Egy hektáros, mindenki számára elérhető partszakaszt nyit meg Balatonfüred önkormányzata. A munkálatok már meg is kezdődtek az egykori Brázay strand és a Balatonfüredi Horgászegyesület területén és a tervek szerint a hónap végéig be is fejeződnek – áll a város honlapján.

Panoráma stég, csónakkikötő és szabad park közvetlen vízkapcsolattal várja majd itt a látogatókat.
A sok városi fejlesztés között ez az egyik legjobban várt, hiszen nem gyakori a Balatonnál, hogy eddig elzárt vízparti területet nyissanak meg. Nagy zöldfelület lesz itt, az árnyas ligetben padokat, pihenőket helyeznek ki.

A 410 milliós uniós forrásból zajló beruházás keretében a helyi horgászegyesület 5100 négyzetméteres ingatlanát valamint az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet nyitja össze az önkormányzat.

A negyven férőhelyes látvány csónakkikötő illetve kölcsönző kialakítása szeptember végére elkészül. Ötven centivel növelték meg a parti véd művet, amelynek kialakítása megegyezik a városi strandok parti szakaszával. Hullámtörőt is kialakítottak az új stég védelme érdekében. Jelentős nagyságú nádas is van a területen, ez érintetlen maradt.
A nagyszabású parkosítás jövő év tavaszra nyeri el majd végső formáját.
A nagy zöldfelületek mellett a parkba érkezők kiszolgálására egy halsütödét és éttermet is kialakítanak, az épületben nyilvános illemhely is lesz. Az épület szerkezete már áll, várhatóan október végére ez is elkészül.

A beruházás külön figyelmet fordít a gyermekes családokra, így a területen speciális tornaeszközök, kreatív fövenypart, tematikus játszótér, lengőhinták és egyedi kialakítású panoráma stég is helyet kap.

Az önkormányzat tervei szerint a jövő szezonban már látogatható lesz az új partszakasz.Hirdetés

Kapcsolódó

Már nevezhetnek az Év Balatoni Háza címre

Már él a pályázási lehetőség az Év Balatoni Háza cím elnyerésére. A felhívásra, melyet a Balatoni Szövetség
Elolvasom

Hirdetés

Elúszott az utolsó menetrendi hajó is a Balatonon

A hétvégén ért véget a balatoni menetrendi hajózás 2021-es szezonja, naptári eseményekhez kapcsolódó progra
Elolvasom

Folytatódik az MTÜ strandfejlesztési programja

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Strandfejlesztési programja, melynek során újabb 3,3 m
Elolvasom