Elkészült a veszprémi jégcsarnok

Elkészült a veszprémi jégcsarnok

Átadták a több, mint egymilliárd forintból megvalósult jégcsarnokot Veszprémben. A TAO-támogatásból életre hívott fejlesztés első ütemét egy második munkafázis követi majd, melynek során kiegészítő épületek kerülnek a komplexum elé és mögé.

A második ütem részét képezi egy már megépített csaknem 300 fős lelátó is, amely alatt öt öltözőt alakítottak ki.

Az avatóünnepségen Sáfár Sándor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa az utánpótlás előtt álló lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta: az a cél, hogy az ország minden régiójában legyen megfelelő szintű pálya a sportolni vágyóknak.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról beszélt: az elmúlt időszakban megújították, bővítették a városi sportlétesítményeket, vagy nagyobbat építettek helyettük, de most egy olyan sportágnak sikerült infrastruktúrát biztosítani, ami eddig még nem volt jelen a megyeszékhelyen.

Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja pedig azt emelte ki, hogy a veszprémi jégcsarnok a székesfehérvári jégkorongozókkal együttműködve a női jégkorong egyik régiós központja is lesz.

Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány elnöke tájékoztatása szerint a veszprémi jégcsarnokban U8-U14 korosztályig utánpótlás csapatok, U25-ös kategóriában társklubokkal közösen női együttes és a Pannon Egyetemmel együttműködve OB IV-es csapat is hokizik majd.
Hirdetés

Kapcsolódó

Az Orion űrhajóról mintázták a balatonszéplaki üdülő épületét?

Az urbánus legenda úgy tartja, hogy az itthon is nagyot futott, '60-as évekbeli science fiction sorozat leg
Elolvasom

Hirdetés

Őstenger éled újjá Veszprémben

Új turisztikai attrakciót avattak a veszprémiek. A Sintér-árokban található alagút eddig elhanyagolt falai
Elolvasom

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom