De mi a helyzet a női kormányosokkal?

De mi a helyzet a női kormányosokkal?

A csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjon számos díjat oszt ki a Magyar Vitorlás Szövetség. Elismerést kap például a legjobb női kormányos, a kétszeres Kékszalag-győztes Gordon Evelyn emlékére. 

A klasszikus balatoni hajók közül az egyik legismertebb, a Tramontana, amely a negyvenes évek elején Gordon Evelyn kormányzásával kétszer is megnyerte a Kékszalagot. 

Gordon Evelyn sokat versenyzett a Tramontanán, amely 1926-ban került az édesapjához.  A Kékszalag-győzelmeinél dr. Kultsár István miniszteri tanácsos, a KMYC contrecommodoréjának a felesége volt. Az MTI hírarchívuma az 1940-es – sorozatban egyébként a negyedik – Kékszalagról így számolt be: “Igen nagy meglepetést” volt a versenyen, hiszen “az első magyar női versenyző, dr. Kultsár Istvánné Tramontanája” ért be elsőnek a hajnali órákban a célba. 

A Magyar Vitorlás Szövetség 2011 óta Gordon Evelyn tiszteletére róla elnevezett különdíjat adja át az abszolút értékelésben legeredményesebb női kormányosnak. 

2014-ben például egy 16 éves lány, Érdi Mária, a Yacht Club Budapest sportolója volt az ország egyik legjobb női vitorlásversenyzője.

Forrás: kekszalag.reblog.hu

Hirdetés

Kapcsolódó

Bronzérmet szerzett a magyar vitorlás válogatott!

A magyar csapat dobogóra állt az SSL Gold Cup 2. tesztversenyén! A Svájcban megrendezett nagyhajós meg
Elolvasom

Hirdetés

Ittas állapotban futott homokpadra egy hajós a balatonlellei kikötőnél

A Fonyódi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt nyújtott be vádiratot egy budape
Elolvasom

Új kikötőhelyeket adnak át a megújuló BFYC-ben

Lezárult a bővítési munkák első szakasza, tavaszra pedig már teljes kiépítettséggel várja a 81 új hajóhely
Elolvasom