20 éves a Veszprémi Utcazene Fesztivál

20 éves a Veszprémi Utcazene Fesztivál

Sok minden jut eszébe az embernek, ha Veszprémre gondol: a dimbes-dombos táj, a csodaszép vár és a páratlan kilátás, a Séd völgye, a kézilabda és a rengeteg kulturális program, amik közül is azt hiszem zenében erősödtünk a legtöbbet az elmúlt tizenpár évben. A legnagyobb hagyománnyal rendelkező és legsokszínűbb zenei esemény minden kétséget kizárólag a helyi berkekben csak “UZ”-nak hívott Utcazene Fesztivál, ahol nincsen az a veszprémi vagy Veszprém közeli lakos, aki még ne fordult volna meg, már csak a hangulata kedvéért is. Nekünk a szombati nap minden évben kihagyhatatlan a barátokkal és a családdal, de legtöbbször nem is az aktuális fellépő miatt, hanem mert annyira magával tudja ragadni az embert, ahogyan ilyenkor felpezsdül a város…immáron a HUSZADIK éve.

 

Másoknak talán első látásra az Utcazene Fesztivál nem több mint egy a nagy nyári fesztiválok sorában, hisz mint mindenhol, itt is vannak színpadok, van rock and roll, van sör, vannak lányok és fiúk, és van vidámság. Első látásra olyan, mint a többi. Első látásra…A fesztivál idejére felállított három nagy és négy kisebb színpad együtt azonban egy “belvárosnyi fesztivált” alkot és a többi fesztivállal szemben ez a rendezvény ingyenes. A Veszprémi Utcazene Fesztiválon a város lakosságát és a turistákat szórakoztatni bíró utcai zenészek és több mint félszáz sztárfellépő ad belépőmentes, “emberközeli”, az ország más fesztiváljain hallhatótól merőben eltérő hangulatú koncertet Veszprém utcáin és terein.

 

Az 1999 óta évenként megrendezett Veszprémi Utcazene Fesztivál Magyarország egyik meghatározó ingyenes köztéri megmozdulása. A rendezvény minden év július második felében, szerdától szombatig kerül megrendezésre, Veszprém történelmi óvárosában, és annak különböző pontjain. 4 nap, 11 helyszín, 180 koncert.

 

Ráadásul idén is Food Truck Show vár minket, ahol két ütős helyszínen szemezgethetünk a legjobb falatokból.

A belépés persze ide is ingyenes! ?????? A beguruló truckok listáját ITT találjátok!

 

A hajnalig mulatni vágyókat pedig várja a szokásos After az Expresszóban:

SZERDA: Enikő Parti
CSÜTÖRTÖK: DJ ELF
PÉNTEK: The Golden Citizens
SZOMBAT: DJ ELF

 

…illetve a Mythos Retro Terasz, Davelogan-nal és Mattaja-val a klasszikus retro hangulatra szomjazókat.

 

Találkozzunk és mulassunk együtt az idén 20 éves Veszprémi Utcazene Fesztiválon!

Kapcsolódó

Megkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadt
Elolvasom

Először lép fel Azahriah és Dzsúdló a Plázson

A Balaton legmenőbb partján ezen a hétvégén sem csak a hőmérő higanyszála szökik majd a magasba, a hangulat
Elolvasom

A fesztiválokat sem kíméli a drágulás

Az 2022-es fesztivál felhozatal szerencsére már kezd emlékeztetni a pandémia előtti állapotokra és korlátoz
Elolvasom