DIY gyereklámpa ötletek, amiket házilag is összerakhatunk

DIY gyereklámpa ötletek, amiket házilag is összerakhatunk

Él bennünk a tettvágy, jól állunk a kreativitás terén is, úgyhogy saját magunk szeretnénk megoldani a gyerekszoba lámpáinak és fényforrásainak a kialakítását? Remek választás, ez a bejegyzés pedig a kivitelezés kapcsán is segítséget jelenthet.

Reményeink szerint legalábbis biztosan. Ugyanis ezzel a nem titkolt szándékkal és motivációval gyűjtöttük össze azokat a legfontosabb gyakorlati szempontokat és tanácsokat, amelyeket alkalmazva sikeresen alakíthatjuk ki a gyerekszoba fényeit.

Egyáltalán melyik típusú lámpák önálló kialakításában tudunk gondolkodni?

Itt nyilván az jelenti a fő kérdést, hogy a kreatív ötleteink és megoldásaink melyik típusú és formájú lámpák esetében tudnak a leginkább érvényesülni? Méghozzá lehetőség szerint olyan formában, hogy az maradéktalanul passzoljon a gyerekszoba megálmodott hangulatához.

Ennek kapcsán a legfontosabb kulcsszavunk talán a búra lesz. Merthogy a búrával ellátott gyerekszobai lámpák azok, amelyek kapcsán mi magunk is meg tudjuk oldani magát a kidolgozást. Gyakorlatilag a búra jelenthet számunkra olyan mozgásteret, amivel egészen kiváló végeredményt alkothatunk.

Térjünk is inkább rá arra, hogy milyen ötletek és variációk mentén tudjuk kialakítani önállóan a gyerekszoba világítását.

Kreatív ötletek a gyerekszoba lámpabúrájának a kidolgozásához

Ami a konkrét kivitelezés anyagszükségletét illeti, ebből a szempontból meglehetősen hétköznapi matériák alkalmazásán keresztül is tudunk alkotni. Vagyis adott esetben elég lehet némi madzag, zsineg, fonal vagy cérna és spárga, és máris munkához láthatunk.

Sőt, az igazán ötletesek akár még lufit használva is tudnak egészen látványos megoldásokat alkotni, amelyek aztán a gyerekszobában alkalmazott lámpatesteknél még működni is tudnak. Persze akkor sincs nagy gond, hogyha elsőre nem jutnak eszünkbe ilyesfajta megoldások és ötletek.

Elég csak körbenéznünk a YouTube felületén, és máris bőven akadhat inspiráció az elinduláshoz.

Kreatív megoldás lehet a gyerekszoba éjszakai fényeinek az önálló kialakítása is

Leginkább abban az esetben, hogyha a gyerkőc számára a teljes sötétség nem túlzottan megnyugtató. Úgyhogy ennek szellemében mindenképp szükség van éjszakai fényre.

Ami a DIY ötleteket illeti, ezen a téren is a lámpabúra jelenthet komolyabb mozgásteret a számunkra. Nem tévedhetünk, ha a búra stílusát és látványelemeit a gyermek érdeklődésével igyekszünk összehangolni. Ezzel mondhatni borítékolható lesz a kifogástalan végeredmény.

Úgyhogy igazán nem kell hiányt szenvednünk a szóba jöhető megoldások terén abban az esetben, ha saját kezűleg szeretnénk megvalósítani a gyerekszoba fényeinek a kialakítását. Még jobb, ha a munkavégzés gyakorlatát egyfajta közös családi programként tudjuk megoldani.

Hirdetés

Kapcsolódó

Élmények és túrázás kutyával a mesés Karintiában

Ön is előnyben részesíti azokat az úti célokat, ahol szívesen látott a négylábú családtag is? Szívesen kirá
Elolvasom

Hirdetés

Milyen a jó bukósisak?

A bukósisak a legfontosabb biztonsági felszerelés a fej és az agy védelmére vezetés közben. Motorkerékpárra
Elolvasom

Pályázatfigyelés – az aktuális lehetőségek egy helyen

Izgalmas időszak ez az elnyerhető pályázati támogatások tekintetében. Az elmúlt hét évben összesen nem írta
Elolvasom