Miként hatott a domainregisztrációk alakulására a koronavírus-járvány?

Miként hatott a domainregisztrációk alakulására a koronavírus-járvány?

Vajon milyen hatást gyakorolt a domainregisztrációk számának alakulására a 2020-ban ránk zúduló koronavírus-járvány? Mi volt a jellemző tavaly a domainfoglalásokra, minek volt betudható a számok alakulása, illetve mi várható ezen a téren a közeljövőben? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a bejegyzés keretei között.

Miként változott a domainregisztrációk száma 2020-ban, a koronavírus-járvány hatására?

Akár hazai, akár nemzetközi viszonylatban igyekszünk vizsgálni a domainregisztrációk számának alakulását, a számok rendre egyazon irányba mutatnak. Gyakorlatilag ahogy betört a járvány, a domainfoglalások száma úgy ment egyre csak felfelé.

Amennyiben csakis a .hu domainregisztrációk számának az alakulását vesszük alapul, akkor 2020-ban 23%-kal több .hu domaint regisztráltak, mint a 2019-es naptári évben. Legyünk őszinték, ez nem egy elhanyagolható növekedés.

Havi bontásban egyébként az is markánsan kirajzolódik egyfajta trendként, hogy a járvány betörésével egyidőben lőtt igencsak felfelé a domainfoglalások száma.

Minek tudható be leginkább a koronavírus-járvány és a domainregisztrációk közti összefüggés?

Nyilván nem nehéz kitalálni, hogy végül milyen események hatására emelkedett meg markánsan a domainregisztrációk száma. Amikor ugyanis a koronavírus-járvány egyre komolyabb méreteket öltött, úgy volt kénytelen egyre több és több fizikai bolt szüneteltetni a tevékenységét.

Az így kiesett bevételeket viszont valamilyen formában pótolni, illetve helyettesíteni kellett. A kényszerhelyzet hatására tehát egyre több fizikai bolt nyitott online webáruházat, emellett pedig a szolgáltatók részéről is megfigyelhető volt egy határozott nyitás az online tér irányába.

Úgyhogy az e-kereskedelem és az online szolgáltatások iránti szükséglet, valamint a keresletnövekedés volt az, ami közrejátszott a domainfoglalások markáns emelkedésének folyamatában.

Mi várható a jövőben a domainregisztrációk vonatkozásában?

Nyilván a kérdésre becsléseket vagy jóslatokat tudunk megfogalmazni a jelen helyzetben. Viszont akadnak olyan fejlemények és trendek, amelyekre alapozva meglehetősen nagy eséllyel meg lehet azt mondani, mit is várhatunk a következő időszakban.

Az például egyértelműen látszik, hogy a koronavírus-járvány hatására olyan szolgáltatásokat és termékeket is elkezdtünk online használni vagy beszerezni, amiket korábban alig-alig. Úgyhogy ebből a szempontból egyenes lehet a következmény, hogy még több domainregisztrációra számíthatunk.

Mindezen felül folyamatos jelleggel nyílnak meg olyan online piacok és lehetőségek, amelyeknek a kiaknázásához mindenképp szükség lesz online jelenlétre, vagyis domainfoglalásra. Csupa olyan fejlemény, amelyek egyértelműen a domainregisztrációk számának a konstans magas szintjét vetítik előre.

Hirdetés

Kapcsolódó

Élmények és túrázás kutyával a mesés Karintiában

Ön is előnyben részesíti azokat az úti célokat, ahol szívesen látott a négylábú családtag is? Szívesen kirá
Elolvasom

Hirdetés

Milyen a jó bukósisak?

A bukósisak a legfontosabb biztonsági felszerelés a fej és az agy védelmére vezetés közben. Motorkerékpárra
Elolvasom

Pályázatfigyelés – az aktuális lehetőségek egy helyen

Izgalmas időszak ez az elnyerhető pályázati támogatások tekintetében. Az elmúlt hét évben összesen nem írta
Elolvasom