Egy balatoni design márka, amitől biztosan különlegesnek érzed magad

Egy balatoni design márka, amitől biztosan különlegesnek érzed magad

Sokan elmondhatjuk magunkról, hogy a Balaton szerelmesei vagyunk, hiszen ez a tó hazánk egyik legfantasztikusabb természeti adottsága, melyhez mindenkit rengeteg felejthetetlen emlék köt. A Balaton minden évszakban más, ezerarcú, újabb és újabb élményekkel vár minket akár télen, akár nyáron.  A magyar tenger már régóta visszaköszön különböző versekben, festményeken vagy más műalkotásokban. Ez a tó sokak számára az alkotás örök forrása.

Ezen apropóból szeretnénk nektek bemutatni egy kifejezetten Balaton inspirálta design márkát: a Balcsikéket, hiszen minden termékük tükrözi a Balaton sokszínűségét és azt, hogy az alkotók miképp gondolnak a Balatonra. A vállalkozás 1-2 éve indult be, amely kézműves termékek tervezésével és elkészítésével foglalkozik. Nemrég jött ki egy új kollekciójuk, amely nekünk is azonnal belopta magát a szívünkben, ugyanis a színek és hangulatok harmóniája adta meg az alapját ezeknek a karkötő szetteknek!

 

Balaton.hu: Pár szót rólatok… Kik vagytok ti? Hogyan álltatok össze?

Balcsikék: Tuli-Berke Adrienn Tihana és Tuli Krisztián, a Balcsikék alapítói és tervezői vagyunk. Mindketten a Balaton partján nőttünk fel: Adri az északi parton, Keszthelyen, Krisz pedig a déli parton, Balatonbogláron, de csak az egyetemen találkoztunk ahol később grafikusként szereztünk diplomát. A neveinkből is sejthető már, hogy nem csak alkotótársak, hanem egy házaspár is vagyunk, így a Balcsikék egy igazi kis családi manufaktúra.

 

Balaton.hu: Hogy indult a Balcsikék? Hogyhogy egy balatoni márka mellett döntöttetek?

Balcsikék: Az egyetem után öt évig dolgoztunk Budapesten és közben nagyon ritkán tudtunk csak hazajönni, hiányzott a Balcsi. Ezért két éve elhatároztuk, hogy szépen lassan körbetekerjük a Balatont, felfedezve a régi nosztalgikus és az új helyeit is. A biciklitúránk annyira jól sikerült, hogy a végén már folyamatosan Balcsis grafikákon gondolkoztunk és ekkor jött az ötlet, hogy olyan dizájnmárkát alapítsunk, ami teljesen a Balatonról szól.

 

 

Balaton.hu: Honnan inspirálodtatok? Mi jellemző a termékeitekre? Mit jelent nektek a Balaton?

Balcsikék: A régi emlékeinkből és az új élményeinkből is folyamatosan inspirálódunk, mert az elejétől kezdve jellemző ránk, hogy minél változatosabban szeretnénk ábrázolni a Balatont. 

A termékeinket mi ketten tervezzük és mindig fontos szerepet játszanak egyedi grafikáink a Balcsikék ékszereknél, táskáknál és ruházatnál. Az egység mellett viszont sokféle stílusban alkotunk, így még mélyebben tudjuk bemutatni a Balcsi atmoszféráját: nem ragadunk meg egy-egy begyakorolt stílusnál, hanem hagyjuk, hogy a friss impulzusok jó erősen hassanak ránk. Igyekszünk a dizájnon belül is új területeket és technikákat kipróbálni és így felépíteni egy-egy kollekciót.

A Balaton számunkra ezernyi hangulatot és ötletet rejt, egyszerre a gyerekkorunk és a mai életünk közös inspirációja, amit szeretnénk újszerűen megragadni és megosztani azokkal, akiket szintén elvarázsol a Balcsi.

 

Balaton.hu: Mi a tapasztalat, mennyire kedveltek meg titeket az emberek és a Balcsikék termékeket?

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, aminek hihetetlenül örülünk! Két tervezőnek azt hiszem nincs is nagyobb öröm, mint amikor egy-egy alkotásukat csillogó szemekkel viszi el valaki, érdeklődőkből már jól ismert arcok lesznek hatalmas lelkesedéssel, szuper vásárlói fotókat kapunk, vagy amikor egy kisgyerek azt mondja, hogy a Balcsikék pólóját soha többé nem veszi le. 🙂 Meglepően sokan ismertek meg minket ez alatt a röpke egy év alatt – a vásárlók és a dizájnerek körében is, legalábbis mi így érezzük. Néha még most is alig hisszük el, amikor a kedvenc alkotóink írnak rólunk kedves és elismerő szavakkal! Nagyon jó érzés a hazai tervezők közösségébe tartozni, rengeteg tehetséges magyar alkotóval ismerkedtünk meg és mi is fontosnak tartjuk, hogy a minőség mellett minden termékünk Magyarországon készüljön.

 

Balaton.hu: Meséljetek kicsit a legújabb kollekcióról. Honnan jött az ötlet? 

Balcsikék: Már a Balcsikék név születésénél is a Balaton egyedi kékes-zöldes színe inspirált minket, ami számunkra most is a legkedvesebb árnyalata. Az első évünkben a nyári, őszi és téli kollekcióknál is ezt a színt vettük alapul és az évszakokhoz passzoló pár kiegészítő színnel kombináltuk.

A kedvenc árnyalatunk mellett, viszont régóta lenyűgözött minket az is, hogy mennyire sokféle színben tud pompázni a Balaton és akár egy pillanat alatt tud színt váltani. Ezen kezdtünk el gondolkodni tavaly télen, amikor az új kollekciót tervezgettük. Adri nagyon szereti a dallamokat, illatokat és színeket is egy-egy erős hangulathoz kötni, ami a Balcsinál is hasonlóan alakult, így az ötletelés végére összeállt a kép: az új kollekcióval a balatoni színek és hangulatok harmóniáját fogjuk bemutatni.

Azon is sokat gondolkodtunk, hogy ékszer vagy ruházat irányába menjünk tovább, de úgy éreztük az apróbb ékszerek finomságához jobban passzol ez a koncepció. Szintén Adri tapasztalatából jött az ötlet, hogy olyan ékszert készítsünk, amit nem kell strandolás közben sem levenni: bátran csobbanhatunk vele a Balcsiban! Nemesacélból készül minden medálunk és fém szerelékünk, ami Balatonhoz illő praktikussága mellett szinte teljesen antiallergén, strapabíró és elegáns. 

A nosztalgikus és közben ma is divatos „barátság karkötők” bohém stílusát ötvöztük a minimalista nemesacéllal, Swarovski kristályokkal, ásványokkal és különleges gyöngyökkel. A kollekció darabjait hét különböző árnyalatban készítjük: mindegyik szett más és más, az adott hangulathoz legapróbb részleteiben is passzolva. Természetesen itt sem maradhatott ki az egyedi grafikák fontossága: kalligrafikus kártyákkal tesszük még hangsúlyosabbá a különböző hangulatokat. Így született meg „Az én Balcsim” kollekció, aminek minden egyes darabját kézzel készítünk hatalmas odafigyeléssel és szeretettel Balaton-parti kis műhelyünkben.

 

 

Balaton.hu: Nektek melyik a személyes kedvencetek?

Balcsikék: Ez elég nehéz kérdés, mert minden termékünket szívvel-lélekkel készítjük, egy-egy kis darab belőlünk. Ha mindenképp választanunk kéne, akkor Krisznek a „Kalandos Tihany” mintánk a rengeteg apró felfedeznivaló részlete miatt. Adrinak pedig az új ékszerek az aktuális kedvencei, a „friss”, a „kalandos” és a „szikrázó” szett – de ezek közül már tényleg nem tudna dönteni. 🙂

 

Balaton.hu: Hol tudnak elérni Titeket a vásárlóitok? 

Balcsikék: Igyekszünk télen-nyáron minél több vásáron részt venni, hogy személyesen is találkozhassunk a vásárlóinkkal, ez mindig nagy boldogság és feltöltődés nekünk. Ilyen például a Tihanyi PIAC Placc, Csészényi Design vásár, Antropos Art Market, Szimplafashion, Gozsdu Weekend Market.

Egész évben aktív a webshopunk (balcsikek.hu) és a budapesti showroom-unk: a Noborder szalon. Megtaláltok minket a tihanyi Balatoni Buborék dizájn boltban és Balatonfüreden az Art Shopban is, a nyári főszezon kezdetére pedig szeretnénk még több Balaton-rajongóhoz eljutni, így ez a lista nagy örömünkre hamarosan bővülni fog. 🙂

 

Elérhetőségeink:

webshop www.balcsikek.hu

facebook @balcsikek

instagram @balcsikek

 

Ha te is hasonlóképpen  viszonyulsz a Balatonhoz és szívesen hordanál Balcsikék termékeket, akkor itt az alkalom, hogy játssz velünk Instagramon!

A Balcsikék felajánlásából megnyerhettek egy pólót illetve a legújabb kollekcióból a „Kalandos” karkötő szettet! Játékra fel! 🙂

 

Kapcsolódó

Szobanövényeket minden helyiségbe! Íme, 3+1 növény, ami hasznodra lesz

Szinte nincs is olyan otthon, ahol ne találkoznánk legalább egy szobanövénnyel, nem véletlenül. A virágok
Elolvasom

Hogyan válasszunk szőnyeget a nyaralóba?

Végre itt a nyár, vele pedig elérkezett a vakáció és a szabadságolások ideje is. Aki csak tud, ilyenkor ind
Elolvasom

Milyen gyakran érdemes újra kifesteni a nyaralót?

Igazán felemelő érzés a saját nyaralónkban tölteni a nyár legforróbb napjait elvonulva a város felforrósodo
Elolvasom