Egy fontos kerékpáros kiegészítő – miért legyen a háznál pumpa?

A kerékpárosok életében szükség van olyan eszközökre, amelyek támogatják őket az utak során. Legyen szó a bringa előkészítéséről vagy a karbantartásáról, nem hagyhatjuk a figyelmen kívül a tényt, hogy bizonyos eszközök nélkül nem tudjuk a maximumot kihozni a bringánkból. De milyen termékek tartoznak ide?

A pumpa például létfontosságú kiegészítő, hiszen defekt esetén helyre kell hoznunk a hibát. Ha jól választasz pumpát, akkor azt akár egy életen át használhatod. A következő pár sorban most kicsit többet megtudhatsz erről a bringás eszközről!

Lapos kerék? Köszönöm, nem!

Az ember azt hinné, hogy a defektnél már nem jöhet rosszabb, de valójában nem csak ez ronthatja el a bringás perceket, hanem a lapos kerék is.

Persze lényeges az is, hogy milyen bringát és gumit szerzünk be. A Cube márka páratlan termékei ma már lehetővé teszik, hogy semmiből ne szenvedjenek hiányt a bicajosok. 

De térjünk csak vissza a lapos kerékhez! Mi történik akkor, ha ezzel a problémával találjuk szembe magunkat? Nos, annyi biztos, hogy sokkal nehezebb lesz a tekerés, és plusz energiát pazarlunk el. Aztán azt se feledd, hogy sokkal veszélyesebb lapos kerékkel közlekedni az utakon!

Milyen pumpát vegyek?

Azt már tudjuk, hogy szükségünk lesz pumpára. Na de milyen pumpára? Annyi termék van a piacon, hogy szinte elveszünk bennük. 

Akadnak 1000 Ft-os darabok, de ha rám hallgatsz, akkor érdemes egy kicsit nagyobb összeget is kiadni a pumpáért.

A MaxBike minőségi pumpái között olyan nagy márkanevekkel találkozhatsz, mint amilyen a Cube, a Zefa vagy a Longus. 

Most, hogy már tudod, milyen márkák között érdemes válogatnod, csak azt kell eldöntened, hogy milyen típusút vegyél. Kapható ugyanis teleszkópos, patronos, műhely, mini, váz- és lábpumpa is. 

Pumpa itt, pumpa ott

Szeretnénk kicsit megkönnyíteni a dolgod, hogy egyszerűbb legyen a döntés. A következő pár sorban most megmutatjuk neked, hogy melyik pumpatípus mikor előnyös. 

A műhelypumpa akkor jó, ha gyorsan és sokat szeretnénk pumpálni. Ehhez egyébként különféle szelep, adapter és labda is jár.

Aztán, ott van a patronos pumpa, amelyet nagyon könnyű bárhová magunkkal vinni. Ha ezt a darabot alkalmazzuk, akkor mindössze néhány másodperc elég ahhoz, hogy a kerekek újra visszanyerjék optimális formájukat. 

A mini pumpa, ahogy a neve is mutatja, egy elég kicsi eszköz, így ezt is hordozható. Bedobhatjuk a bicajos táskába, de akár a járműre is rögzíthetjük. A Cube Race micro pumpa például mérete ellenére óriási hatékonyságot produkál. 

Végül, az otthoni használathoz leginkább a lábpumpa alkalmas, mivel ezzel matracokat is felfújhatunk. A vázpumpa pedig a kerékpár vázára szerelhető, egyébként ez a típus a nagy nyomásáról ismert.

Hirdetés

Kapcsolódó

Varrótűt a kézbe, kezdődhet az évszakra szabás!

Ugyan egyre nehezebb előre felkészülni a meteorológiai változékonyság újabb és újabb felvonásaira, azért a
Elolvasom

Hirdetés

Óvjuk a nyaralónkat a téli hidegtől!

A téli időszak előtt rengeteg teendőnk van; biztosítanunk kell az értékeink, eszközeink és ingatlanjaink vé
Elolvasom

Közelgő hidegfront vet véget az indián nyárnak

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik esővel, záporokkal. Napközben erősen felhős, borongós időre szá
Elolvasom