Mit jelent az, hogy egy autógumi defektmentes?

Mit jelent az, hogy egy autógumi defektmentes?

Hallottunk már a defektmentes autógumi kifejezésről, de nem ismerjük pontosan a jelentését? Ellenben szeretnénk többet is megtudni arról, hogy milyen előnyei és sajátosságai lehetnek a defektmentes autógumik alkalmazásának?

A cikkben kiderülnek a válaszok a fentebb taglalt kérdésekre. Megmutatjuk tehát, hogy milyen előnyökkel és hasznossággal járhat a defektmentes autógumik alkalmazása.

Mit értünk pontosan azalatt, ha egy autógumi defektmentes?

A defektmentes autógumik lényegét leginkább úgy tudjuk szemléltetni, ha összevetjük őket a hagyományos értelemben vett autógumikkal. Mi történik egy hagyományos gumival akkor, amikor nemkívánatos módon defektessé válik?

Ilyenkor a gumi bizony rövid időn belül leereszt, mi pedig egyszerűen nem tudunk tovább haladni a csere vagy javítás nélkül. Pontosan itt jelentkezik a defektmentes autógumik legfontosabb hozzáadott értéke. Ezekkel a gumikkal ugyanis egy-egy defektet követően is tovább haladhatunk.

Méghozzá optimális esetben akár 50-60 kilométert is megtehetünk anélkül, hogy ezáltal roncsolnánk az autón megtalálható felniket.

Milyen előnyökkel járhat, ha defektmentes gumik vannak az autónkon?

Képzeljük el, hogy épp egy fontos üzleti tárgyalásra igyekezve elegánsan öltöztünk fel. Odakint szakad az eső, mi sietünk a találkozóra és egy óvatlan pillanatban összeszedünk egy, az úton heverő nagyobb csavart.

Vagyis defektünk keletkezik. Ellenben, ha az autónkon defektmentes gumik teszik a dolgukat, akkor nem kell félreállnunk kereket cserélni a szakadó esőben, miközben egyébként is sietnénk a dolgunkra. Ehelyett ráérünk később útba ejteni az autógumi szervizt, miután az üzleti találkozó véget ért.

Tehát a defektmentes autógumik ezt a fajta plusz mozgásteret és szabadságot képesek megadni a számunkra. A használatukkal csökken az instant kitettség, vagyis több variációnk maradhat egy-egy nemkívánatos defekt esetén is.

Fontos, hogy a defektmentes autógumikat sem lehet a végtelenségig nyúzni

Mindenképp le kell szögezni, hogy defektmentes, tehát nem örök életű autógumikról van szó. Tehát nem lehet őket nyúzni a végtelenségig, mert az tényleg balesetveszélyes dolog lenne. Amint észleltük magát a defektet, célszerű minél hamarabb útba ejteni a gumiszervizt.

Az Olcsóbbgumi.hu webshop defektmentes gumijait választva tehát a nagy előny az lesz, hogy több lehetőségünk marad lépni és megoldást keresni akkor, amikor beüt a krach. Nem kerülünk kiszolgáltatott helyzetbe az útszélen, ellenben rövid időn belül azért nem árt majd megoldást keresni.

Ahogyan azt már fentebb is írtuk, ideális esetben 50 vagy 60 kilométert még megtehetünk a defektmentes gumikkal sérült állapotban is. Persze ha a sérülés mértéke extrém, akkor ennek az esélye drasztikusan csökkenhet.

Mérjük fel tehát racionálisan a lehetőségeket és döntsünk körültekintő módon arról, hogy mikor meddig használhatók még a defektmentes autógumik.

Hirdetés

Kapcsolódó

Varrótűt a kézbe, kezdődhet az évszakra szabás!

Ugyan egyre nehezebb előre felkészülni a meteorológiai változékonyság újabb és újabb felvonásaira, azért a
Elolvasom

Hirdetés

Óvjuk a nyaralónkat a téli hidegtől!

A téli időszak előtt rengeteg teendőnk van; biztosítanunk kell az értékeink, eszközeink és ingatlanjaink vé
Elolvasom

Közelgő hidegfront vet véget az indián nyárnak

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik esővel, záporokkal. Napközben erősen felhős, borongós időre szá
Elolvasom