EKF: másfél perces videókkal lehet nevezni a Cinemira filmes versenyre

Videoklip, LEGO és MobilBalaton kategóriában várják a másfél perces videókat a Cinemira filmes versenyre május 26-ig.

 A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film Fesztivállal együttműködve hirdet videós versenyt húsz év alatti fiataloknak – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A videóklipek készítéséhez felhasználható zenei anyagokat a kiírás honlapján található linkről lehet letölteni, a MobilBalaton – Szabadság, Balaton kategóriában pedig műfaji megkötés nélküli videókat várnak arról, hogy mit jelent az alkotónak a szabadság és a balatoni életérzés. A film lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip is.

 Nevezni egyénileg és csapatban is lehet, akár több kategóriában is. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat.

 A videoklip és LEGO nevezéseket Puskás Peti zenész, Hollósi Jázmin online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger bírálja majd el. A balatonos kisfilmekből mások mellett Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg választja majd ki a legjobbakat.

 Az előzsűri által legjobbnak ítélt filmek alkotói nagyvásznon nézhetik meg filmjeiket és személyes visszajelzést kapnak a szakmai zsűritől. A Balaton témában készült videókat június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon, Veszprémbe, míg a Videóklip és a LEGO filmeket októberben a Cinemira Gyerek és Ifjúsági Filmfesztiválon vetítik. A három legjobb film készítői többek közt egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben.Bővebb információ a cinemira.hu oldalon olvasható.


Kapcsolódó

Kicsiknek és nagyoknak, déltől napnyugtáig – idén is jön a Szent György-hegy Matiné

Sokak kedvence lett az elmúlt években a Szent György-hegy HAJNALIG kistestvére, a szeptember eleji Szent Gy
Elolvasom

Balatoni kempingezőket, fesztiválozókat fosztott ki egy román férfi

Kempingekben és fesztiválokon sátorban alvó magyar és külföldi állampolgárok értékeit lopta el az a román
Elolvasom

Átadták Balatonudvari megújult csónakkikötőjét

Átadták pénteken Balatonudvari csónakkikötőjét, amely mintegy 100 millió forint ráfordítással újult meg. -
Elolvasom