Rejtélyes halszörny tenyészik a Balatonban?

Rejtélyes halszörny tenyészik a Balatonban?

A modern mítoszokból és a szájról szájra terjedő mendemondákból természetesen a magyar tenger partjain sincs hiány.

Kihalás elől megmenekült őshüllő? Netán édesvízi megalodon? Vagy egyszerűen csak egy mutáns harcsaféle? Mint minden nagyobb állóvíznek, így a Balatonnak is megvan a saját kriptozoológiája. Mint általában az ilyen jelenségek esetében, a bizonyítékok sokszor homályosak, nehezen értelmezhetők és a legtöbbször csak urbánus legendák kaptak szárnyra, de ki tudja? Utánanéztünk néhány ilyen “észlelésnek”, lássuk mi akadt a horgunkra!

Ezen a 2015-ben közzétett videón egy vitorlásról kaptak lencsevégre egy kétségtelenül hatalmas vízi lényt, de minden valószínűség szerint csak egy nagyobb termetű harcsáról, esetleg busáról lehet szó.

Forrás: mobil VF / Youtube

Ez a sejtelmes atmoszférájú riport a Loch Ness-i szörny balatoni kistestvérének fellelhetőségét hivatott felderíteni és bár Pöcök Frici a derék horgász kétségtelenül szimpatikus figura, ám bizonyító erejű szemtanúnak aligha nevezhető.

Forrás: Monstersio / Youtube

Az alábbi képen látható maradványt egy balatonakarattyai kisfiú találta az iszapban, édesapja pedig 25 millió forintért próbálta meg értékesíteni az ismeretlen leletet – írja a turistamagazin. Lelkesedését végül a Természettudományi Múzeum paleontológusa törte le, aki szerint a csontdarab egy nagyobb hal úgynevezett bognártüskéje.

Fotó: turistamagazin.hu

A következő videó pedig egy olyan ismeretlen kreatúra partra sodródásáról számol be, amely egyszerre hordozza magán egy delfin, egy krokodil és egy angolna külső jegyeit. Hitelességét szintén nem sorolnánk a betonbiztos kategóriába.

Forrás: Friss Hírek / YoutubeFotó: Friss Hírek / Youtube

Kapcsolódó

Végtelen esőre számíthatunk a hétvégén egy kis széllel és hóval

Pénteken egy mediterrán ciklon előoldalán melegedés érkezik élénk, erős déli-délkeleti széllel, sokfelé kia
Elolvasom

Veszprémi cukrászda lett aranyérmes Luxemburgban

Díszítőcukrászat kategóriában nem akadt legyőzője a veszprémi cukrászda alkotásának a Luxemburgban tartott
Elolvasom

Brutális benzinár-emelkedést hozott a kormány Mikulása tegnap éjjel – mostantól ennyibe kerül az üzemanyag

A gépjármű tulajdonosok és fenntartók nem fogadták kitörő örömmel a kormány tegnap esti sajtótájékoztatóját
Elolvasom