Hogyan rendezzük be az udvart és a kertet?

Hogyan rendezzük be az udvart és a kertet?

A kertes ház előnye, hogy sok időt lehet a szabadban tölteni. Főleg tavasszal és nyáron, amikor abszolút élvezet késő estig kint maradni. Ezért elengedhetetlen, hogy különleges módon legyen berendezve, azt az érzést keltve, hogy jobb itt lenni, mint bent a házban!

Aki régóta tervezi, de még soha nem fordított időt az udvar és a kert gondozására, annak eljött az ideje, hogy nekilásson a munkának. Íme néhány különleges tereprendezési ötlet, amely az igények szerint alakítható, hogy barátságos és elegáns hely legyen.

A kert berendezése, hogy mindenki számára vonzó legyen

Ha egy igényes kertre gondolunk, elsőként a gyönyörű zöld pázsit ugrik be. De mivel egy háznak jól kialakított udvarra van szüksége, létre kell hozni néhány kis “ösvényt” is, amin közlekedhetünk. Mindezt anélkül, hogy rálépnénk a virágokra, míg eljutunk például a teraszról a kerti székek helyéhez.

Az elrendezés terméskövek vagy kültéri járólapok elhelyezésével kezdődik, amelyek gyönyörű, rusztikus utakat hoznak létre. Ezek az ösvények nagyon elegáns megjelenést kölcsönöznek az egész udvarnak. Ha a föld lejtős, amelyen a ház és a kert épült, használható térkő, amely újabb lépcsők vagy pihenőhelyek kialakítását eredményezi.

Speciális kerítés építése, ha valami egyedi kell

Valójában választható egy közönséges kerítés is, amint azt a legtöbb háznál látható. Ha viszont valaki azt szeretné, hogy udvara egyedi módon legyen behatárolva, annak kreatívnak kell lennie, a standardtól eltérő modellt választva.

Ez nem azt jelenti, hogy a legdrágább modellekre kell összpontosítani, hanem egyszerűen új lehetőségeket kell keresni az anyagok kombinálására. Például ahelyett, hogy több keskeny falécet függőleges helyzetben egymás mellé illesztünk, választható egy szélesebb, vízszintesen elhelyezett fadeszkákból készült kerítés. Ez mögé beszerezhetőek napozóágyak olcsón, ahol a kíváncsi szemek elől teljesen elbújva lehet pihenni és napozni a kánikulában.

Hogyan legyen az udvar a barátok kedvenc találkahelye?

A kertre jellemző díszítőelemek mellett legalább olyan fontos a pihenésre szolgáló terek kialakítása. A lehetőségek függvényében javasolt egy tágas pavilon építése, ahol pihenhetünk és kellemes időt tölthetünk a családdal vagy közeli barátokkal.

Aki szeret gyakran bulit szervezni otthonába, az mindenképp fontolja meg egy szabadtéri bár lehetőségét. Elhelyezhető az udvar vagy a kert bármely sarkában, ahol kényelmes a vendégeknek. 

Ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy a bár közelében legyen egy kis fal polcokkal, ahol biztonságosan tárolhatóak az italok és poharak. Aki ennél is tovább merészkedne, lenyűgözve a vendégeket, az játsszon a fényforrásokkal. Néhány lámpa elhelyezése, például különböző színű izzók vagy lámpaoszlopok igazán festőivé varázsolják az otthoni bár élményét.

Kapcsolódó

Hogyan járul hozzá egy személyes konferencia a szakmai fejlődésünkhöz?

A Covid miatti lezárások alaposan felforgatták a konferenciák világát is. A rendezvények jelentős része az
Elolvasom

7 tipp a munkahelyi stressz csökkentésére

Számtalan oka lehet annak, hogy a munkahelyünkön nap mint nap stresszt tapasztalunk: a velünk szemben támas
Elolvasom

Energiahatékony megoldások, melyeket nem csak az otthonunk esetében érdemes bevetni

Az energiahatékonyság széles körben ismert fogalom, a hétköznapokban mégis sokszor nem tűnik kézzelfoghatón
Elolvasom