Hogyan válasszunk beléptetőt?

A beléptető megoldások sokfélék lehetnek, kezdve az egyszerűbb megoldásoktól egészen a legmodernebb innovációkig. Azt, hogy ezek közül melyiket érdemes választani, az határozza meg, hogy milyen környezetben és milyen elvárások mentén szeretnénk alkalmazni.

Válasszunk minőséget!

A DEFLOC Hikvision beléptető kínálatában megtalálhatók azok is, amelyek megfelelnek egy családi ház esetén, de akár társasházhoz vagy irodákhoz ideálisan passzoló változatok mellett is dönthetünk. Az elsődleges szempont feltétlenül a minőség kell, hogy legyen, hiszen még egy családi ház beléptetőjének is megbízhatónak és persze strapabírónak kell lennie. 

Ellenállónak kell lennie akár a kedvezőtlen vagy rendkívül változékony időjárási körülményekkel szemben is. Például egy kapuhoz vagy külső bejárathoz alkalmazott modell esetén. Emellett helyt kell állnia abban a tekintetben is, hogy többen és gyakran használják.

A Hikvision beléptetők pontosan ezeket a követelményeket igyekeznek kielégíteni, miközben sokféle opciót kínálnak az azonosítás szempontjából is.

Milyen típusok közül válogathatunk?

A legegyszerűbb beléptetők gombosak, amit nem is kell túlzottan magyarázni. Ezeket alkalmazva kód segítségével tudjuk nyitni, illetve zárni a kaput. Előnyös megoldás lehet gyerekek esetében vagy ha vannak olyan családtagjaink, akik távolabbról, ám elég gyakran érkeznek hozzánk. Számukra úgyszólván életmentő lehet, hogy be tudnak jutni a kártya nélkül is, ami véletlenül éppen otthon, több száz kilométernyi távolságban maradt.

Mindjárt el is érkeztünk a kártyás modellekig, ezeket gyakran alkalmazzák cégek is. Előnyös például abban az esetben, ha gyakran vannak vendégeink, akik ideiglenes kártyát kapnak az épületen belüli közlekedéshez. Persze az olyan kombinált megoldások is jól jöhetnek, amelyek többféle opciót is felkínálnak a bejutáshoz. Minél több ilyen van, annál több variációs lehetőség áll a mi rendelkezésünkre is abban, hogy kit, hogyan, hova és mikor engedünk be és ki.

A kódon és a kártyán felül vannak ujjlenyomat leolvasásával működő készülékek, arcfelismerő rendszerek is, sőt, olyan készüléket is választhatunk, amely ellenőrzi a testhőmérsékletet is. Ez utóbbi indokolt lehet például krónikus beteg gondozása mellett, illetve egészségügyi intézményekben, szolgáltatóegységekben is.

Mire gondoljunk még?

A beléptetésnek az egyik eleme az, hogy ki és hova juthat be, s hova nem, illetve milyen időkeretekben teheti meg mindezt. Még egy otthon esetében is fontos lehet ez, például ha takarítónő jön a távollétünkben ragyogó tisztaságot varázsolni az ingatlanban. Cégek esetében azonban fel sem merül, hogy ennek ne lenne relevanciája.

Ami azonban ezzel kapcsolatban megfontolásra érdemes, az az, hogy mit szeretnénk kezdeni azokkal az adatokkal, amelyek így keletkeznek. Szeretnénk-e tudni, hogy melyik munkavállaló hány órakor hagyta el az épületet? Szeretnénk-e hosszabb távon is visszakereshetővé tenni ezeket? A beléptető rendszerekben rengeteg lehetőség rejlik, ne hagyjuk veszni ezeket!

Kapcsolódó

Jövőre is lesz nyár: így készülj a következő szezonra!

Épp csak beköszöntöttek a hideg hónapok, sokaknak viszont máris a következő nyár lebeg a szeme előtt. Bár a
Elolvasom

A calcaneus sarkantyú megelőzhető!

Nagyon sok ember szenved a calcaneus sarkantyútól, vagyis a sarokcsonton található csontkinövéstől. Ez a fá
Elolvasom

Prosztatarák: kiket érint a leggyakrabban?

Évente közel 4-5000 férfit regisztrálnak rosszindulatú prosztatamegbetegedéssel, többségüket az idősebb kor
Elolvasom